AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Ιουν 2015

Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις της Σάμου


Αρχίζει σε λίγες μέρες και στη Σάμο το πανελλαδικό πρόγραμμα Voucher στον Τουρισμό για 8.000 ανέργους ηλικίας 18 – 29 ετών, απόφοιτους Α.Ε.Ι / Τ.Ε.Ι και δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στις σημερινές, αντίξοες για τους ανέργους ημέρες, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας, να επανδρωθούν από νέους που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έως και για 5 μήνες και θα μπορέσουν έτσι να αποκτήσουν γρηγορότερα ένταξη στην αγορά εργασίας και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και γενικότερα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά αναφέρονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρίες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρινών, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, καθώς και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτέρω, μέλη ή μη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε).

Στόχος του προγράμματος είναι να διασφαλίσει σε 8.000 ανέργους αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου, Ι.Ε.Κ, Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι, τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης τους στην αγορά εργασίας.

Τα οφέλη των καταρτιζομένων νέων είναι τα εξής:

- Ενασχόληση έως και για 5 μήνες.

- Απόκτηση νέων δεξιοτήτων και ικανοτήτων.

- Ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου ατυχήματος για όλη την διάρκεια της πρακτικής άσκησης του ωφελούμενου χωρίς κόστος για την επιχείρηση.

- Άμεση επαφή με πραγματικές συνθήκες εργασίας, ανάπτυξη  επαγγελματικής προσωπικότητας στη συνεργασία με συναδέλφους, καταμερισμός εργασίας, ανάληψη πρωτοβουλιών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι νέοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στα: 2273034108 και 2273089531 κατά τις ώρες, 09:00 - 14:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Τα οφέλη των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Voucher είναι τα εξής:

- Άμεση κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της επιχείρησης από καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό 25-29 ετών, το οποίο για 5 μήνες θα προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς κανένα κόστος.

- Ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου ατυχήματος για όλη την διάρκεια της πρακτικής άσκησης του ωφελούμενου χωρίς κόστος για την επιχείρηση.

Όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να απασχολήσουν άτομα στο πλαίσιο του προγράμματος Voucher Τουρισμού θα πρέπει να συμπληρώσουν και να στείλουν μία βεβαίωση συνεργασίας

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να τηλεφωνήσουν στα 2273034108 και 2273089531 κατά τις ώρες 09:00 - 14:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.