AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Ιουν 2015

Παράσταση "DogGame" στις 12-13/6 στην πόλη της Σάμου

 

Ο σύλλογος "Animal Care Samos - Φίλοι των Ζώων" διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου την παράσταση "DogGame" σε Σενάριο - Performance - Χορογραφία - Μουσική ερμηνεία - Video της Ολίβιας-Λήδας Καλούδη.

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21:00 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.
      
Λίγα λόγια για το έργο "DogGame"

To DogGame είναι μια solo performance κοινωνικής διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα του σκύλου στην ελληνική επικράτεια. 

Ξεδιπλώνεται μέσα από μια σειρά ανταγωνιστικές, καταιγιστικές και κυρίως αμείλικτες αντιπαραθέσεις: από τη μια μεριά του υπαρξιακού - παρακλητικού ημερολογίου ενός εγκαταλελειμμένου σκύλου και από την άλλη μεριά, του εμπορικού - lifestyle πειθαναγκασμού ενός τηλεπαιχνιδιού υψηλής τηλεθέασης. 

Μια παράσταση που συνδυάζει τεχνικές σωματικού θεάτρου, σύγχρονου χορού, οπερατικού τραγουδιού και σύγχρονου φλάουτου.
Ακούγονται τα κομμάτια:

- Φλάουτο: 1. Ian Clarke, The Great Train Race (1993) 2. Astor Piazzolla, Tango Etude no.6 (1987) 3. Emile Pessard (1843 – 1917), Andalouse (απόσπασμα).

- Φωνή (acapella): 1. Antonin Dvorak (1841-1904), The Pleading Rose , από τη συλλογή Moravian Duets op.32. 2. Stephen Foster (1826-1864), OldDog Tray

Διάρκεια Παράστασης: 50 λεπτά.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για μαθητές δημοτικών σχολείων.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Άνοιγμα ταμείου 50 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.



Σύντομο βιογραφικό σημείωμα της Ολίβιας - Λήδας Καλούδη

Η Ολίβια Καλούδη έχει σπουδάσει μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου. 

Επιπλέον έχει σπουδάσει μουσικολογία και πιάνο στο Πανεπιστήμιο Surrey στην Αγγλία και μουσική (αντίστιξη, αρμονία, πιάνο, φλάουτο, βιόλα και φωνητική) στο Ελληνικό Ωδείο, στο Ωδείο Κέρκυρας και στη Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Κερκυραίων. 

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων χορού με γνωστούς καθηγητές σε Βιέννη, Βάρνα και Αθήνα. 

Έχει συμμετάσχει σε επαγγελματικές παραστάσεις ως χορεύτρια, performer και μουσικός. 

Η πιο πρόσφατη συμμετοχή της ήταν στο φεστιβάλ Αρμάτα'14 στις Σπέτσες, με τη δημιoυργία του μουσικοχορευτικού δρώμενου “The Entertainer”. 

Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια μουσικής σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα.


Λίγα λόγια για τον σύλλογο "Animal Care - Φίλοι των Ζώων"

Ο σύλλογος "Animal Care - Φίλοι των Ζώων" δραστηριοποιείται εδώ και δεκατρία χρόνια στη Σάμο. Αποτέλεσμα αυτής της μακρόχρονης δράσης είναι η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων σκύλων στους δρόμους των πόλεων και των χωριών του νησιού.

Αυτό σημαίνει για τη Σάμο μια καλύτερη εικόνα ως ένα τουριστικό νησί και μεγαλύτερο συναίσθημα ασφάλειας για τους κατοίκους της περιοχής. Απουσία των αγελών των αδέσποτων σκύλων από τα εστιατόρια. Δεν υπάρχουν ζώα που υποφέρουν. Αίσθηση ασφάλειας για τους ανθρώπους Πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται τη Σάμο και το σύλλογο "Animal Care - Φίλοι των Ζώων" είναι εντυπωσιασμένοι πως η Σάμος φαίνεται πολύ καλύτερη από ό,τι άλλα νησιά που επισκέπτονται, όπου οι δρόμοι είναι γεμάτοι με (επιθετικά και άρρωστα) αδέσποτα ζώα.

Ο σύλλογος είναι αναγνωρισμένος φορέας στην Ολλανδία για να αναλαμβάνει την πρακτική εξάσκηση μαθητευομένων σπουδαστών και εθελοντών.

Ο σύλλογος διαθέτει την εμπειρία, τον χώρο και τις δεξιότητες με τους σωστούς ανθρώπους για να συνεχίσει το έργο του για την καλή και αξιοπρεπή διαβίωση των αδέσποτων ζώων.

Ο σύλλογος αποστειρώνει κάθε χρόνο περίπου 300-500 αδέσποτους σκύλους και 800-1000 αδέσποτες γάτες για να δαμάσει τον πληθυσμό των αδέσποτων ζώων. Ο σύλλογος επισκέπτεται τα σχολεία για να δείξει στα παιδιά την πρόνοια των ζώων. Ο σύλλογος έχει δική του σελίδα στον παγκόσμιο ιστό και στο Facebook για να ενημερώνει τους πολίτες για το έργο του.

Στοιχεία επικοινωνίας του συλλόγου:

Ιστοσελίδα: www.animalcaresamos.com
Τηλέφωνο: 694 75 84 112
E-mail: animalcaresamos@hotmail.com