AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Σεπ 2015

Αγιασμός χωρίς δασκάλους!

Φωτογραφία από τη σημερινή τελετή του Αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου. Δεν διακρίνονται οι δάσκαλοι!

Στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου, στο ορεινό χωριό της Σάμου, το πρωί της Παρασκευής ο αγιασμός έγινε κανονικά. Μόνο που δεν πέρασε απαρατήρητη μια βασική "λεπτομέρεια"...

"Ήταν όλοι εκεί, εκτός φυσικά από την κεντρική διοίκηση, το κράτος, αυτό που λέμε κυβέρνηση. Είκοσι έξι 26 υπέροχοι μαθητές, οι γονείς τους, ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο, ο πρόεδρος της κοινότητας αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δάσκαλος", περιγράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, που έδωσε το παρών στον αγιασμό.

"Το σχολείο 'άνοιξε' και έκλεισε ταυτόχρονα, αφού ειπώθηκε στα παιδιά να έρθουν μετά τις εκλογές, μήπως και έχουν τοποθετηθεί δύο αναπληρωτές δάσκαλοι! Εκατόν σαράντα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον Νομό μας και αντίστοιχη εικόνα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σε καμία περίπτωση ως τοπική κοινωνία δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία πολιτών δύο ταχυτήτων, το αγαθό της παιδείας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο για όλους.

Οι ευθύνες αυτών που, εκτός από μεγάλα λόγια, δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα είναι τεράστιες.

Καλούμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να φροντίσει για ΑΜΕΣΕΣ λύσεις. Να ανοίξουν όλα τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και να στελεχωθούν ανάλογα
" ζήτησε εύλογα ο κ. Κατρακάζος.