AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Ιαν 2016

Η εκδήλωση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου


Εργαζόμενες, άνεργες, αγρότισσες, εμπόρισσες, συνταξιούχοι και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου (Π.Κ.Γ.Σ) στο Εργατικό Κέντρο για να συζητήσουν και να ενημερωθούν για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Η εκδήλωση περιλάμβανε:

Α. Τον απολογισμό δράσης από την πρόεδρο, Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή, μέσα από τον οποίο φάνηκε η δυναμική παρέμβαση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου στα καθαρά γυναικεία θέματα, αλλά και σε όσα κάθε μέρα ανακύπτουν σε σχέση με την ειρήνη, την προσφυγιά, και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό. 



Β. Ομιλία από την πρόεδρο του Εργατικό Κέντρου Σάμου, Βάσω Βρυνιώτη, με θέμα: "Ασφαλιστικό". Σύμφωνα με την κ. Βρυνιώτη "το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, δεν είναι μόνο η σύνταξη που λεηλατείται. Είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης (εμβόλια, μητρότητα, άδεια εγκυμοσύνης, επίδομα τοκετού, επαγγελματική ασθένεια κ.λπ.), που τσακίζεται και γίνεται ιδιωτική υπόθεση. Κάτι που δεν πρέπει να το επιτρέψουμε". 

Γ. Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2016.