AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Οκτ 2016

Ο Δήμος Σάμου στην πανελλήνια συνδιάσκεψη δημοτικών συμπαραστατών


Στην 3η πανελλήνια συνδιάσκεψη των δημοτικών και περιφερειακών συμπαραστατών έλαβε μέρος ο Δήμος Σάμου.

Η δημοτική συμπαραστάτης, Έλενα Χουσνή, και ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, έλαβαν το λόγο στην ιδιαίτερης σημασίας αυτή θεσμική εκδήλωση που είχε ως αντικείμενο τα "5 χρόνια λειτουργίας του θεσμού του συμπαραστάτη: Επιτεύγματα και προοπτικές".
   
Το ιδιαίτερα θετικό έργο του Συμπαραστάτη της Σάμου έχει εκτιμηθεί από όλους και σήμερα αξιοποιούνται οι προτάσεις και οι καλές πρακτικές μέσα στο πλαίσιο των θέσεων του δικτύου των συμπαραστατών του δήμου και των περιφερειών.
   
Ο δήμαρχος Σάμου ανέφερε χαρακτηριστικά: "η Σάμος είναι από τους πρώτους Δήμους μέσα στους 40 συνολικά που έχουν Συμπαραστάτη του Δημότη. Η νέα δημοτική αρχή τίμησε και εξέλεξε Συμπαραστάτη με αυξημένη πλειοψηφία, όπως απαιτεί σχετικά ο νόμος, μια άξια συμπολίτη μας, μια συγκροτημένη προσωπικότητα".

Ο κ. Αγγελόπουλος παρουσίασε και μία σύνθεση προτάσεων και ιδεών που αφορούν την ενίσχυση του θεσμού, την κατοχύρωση των ετήσιων αποτελεσμάτων, την διάχυση των καλών πρακτικών, την αποσαφήνιση των σχέσεων κεντρικής κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης Α' βαθμού και πρότεινε την πλήρη εφαρμογή του χάρτη τοπικής δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.