Πηγή: koykoycook.gr |
- 50 ml σαμιώτικη σούμα η τσίπουρο η ούζο
- 250 ml χλιαρό νερό
- 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 550 gr αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
- 300 gr τριμμένη φέτα η λευκό τυρί Σάμου
- 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη γιαούρτι 10 % λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ αναμείξτε την σούμα,το νερό,το λάδι και το αλάτι.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι.
Ζυμώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη(κολλάει ελαφρά).
Χωρίστε σε 6 κομμάτια.
Πλάστε σε μπάλες(λαδώστε ελαφρά τα χέρια σας) .
Αφήστε τες στην άκρη μέσα σε ένα λαδωμένο σκεύος .
Αναμείξτε την φέτα και το γιαούρτι και φτιάξτε 6 μπάλες τυριού.
Ανοίξτε τις μπάλες της ζύμης με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε στρογγυλό σχήμα.
Βάλτε στην μέση την μπάλα του τυριού και κλείστε τις μπάλες της ζύμης να κολλήσουν καλά.
Ανοίξτε ξανά τις μπάλες με τον πλάστη (προσεκτικά).
Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αλείψτε το με απειροέλαχιστο ηλιέλαιο η λίγη μαργαρίνη.
Ψήστε μια μια τις πίτες και από τις 2 πλευρές.
(Βάλτε τες στο τηγάνι πρώτα από την πάνω πλευρά και όχι από την πλευρά που κάνατε το κλείσιμο).
Σερβίρονται ζέστες η κρύες σαν ορεκτικό η κύριο πιάτο μαζί με ούζο, σούμα η κρασάκι.
Καλή σας όρεξη!
Αρχική συνταγή: Μορφία Κώστογλου
Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής-Φωτογραφίες: Ρένα Κώστογλου
Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής-Φωτογραφίες: Ρένα Κώστογλου
Πηγή: koykoycook.gr