AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Οκτ 2016

Βελτιώσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Σάμου ζητά το Επιμελητήριο


Επιστολή προς τον υπουργό, τον γενικό γραμματέα και τον διευθυντή Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας απέστειλε ο πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου, σχετικά με τα νέα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή της Σάμου. Ο Γιώργος Κυριαζής προτείνει συγκεκριμένες βελτιώσεις τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του Νομού στις μετακινήσεις τους από και προς Πειραιά.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κυριαζής αναφέρει:

"Οι  κάτοικοι της Σάμου, της Ικαρίας και των Κορσεών περνάμε δύσκολες ώρες. Οι ήδη δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι νησιώτες επιχειρούν, ζουν, δέχονται τις παροχές υγείας και εκπαίδευσης τον τελευταίο χρόνο λόγω της έντασης του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος έγιναν πραγματικά τραγικές. Σήμερα ο αγώνας είναι κυριολεκτικά αγώνας επιβίωσης.

Στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε η εξασφάλιση χρήσιμων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες συγκοινωνιών είναι απαραίτητος και αναγκαίος όρος για την επιβίωση.

Πληροφορηθήκαμε από τις πρώτες αντιδράσεις πολιτών και φορέων  ότι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που εγκρίθηκαν από τις υπηρεσίες σας για τον μήνα Οκτώβριο -έναν μήνα με σημαντική ακόμη κίνηση- παρουσιάζουν σοβαρές αδυναμίες, συγκεκριμένα:

Σε ό,τι αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των επιβατών, αλλά και τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς υπάρχουν αναχωρήσεις από Πειραιά από την Κυριακή έως την Τρίτη  καθημερινά και η επόμενη αναχώρηση είναι την Παρασκευή, μάλιστα με  πλοίο με μικρή μεταφορική ικανότητα σε φορτηγά. Η ‘λύση’ μεταφοράς φορτηγών μέσω Χίου όπως γίνονταν πέρυσι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για προφανείς λόγους. Πρέπει λοιπόν αντί της Κυριακής που είναι αντικειμενικά ‘νεκρή’ μέρα, να υπάρξει σύνδεση κάθε Πέμπτη.

Υπάρχουν 4 δρομολόγια από Πειραιά για Ικαρία σωστά κατανεμημένα, 2 στον Εύδηλο και 2 στον  Άγιο Κήρυκο. Σε ό,τι αφορά όμως την επιστροφή από την Ικαρία, υπάρχουν μόνο 3 επιστροφές, 2 στον Εύδηλο και μία μόνο στον Άγιο Κήρυκο. Πρέπει να προστεθεί και μία αναχώρηση από Άγιο Κήρυκο κάθε Τετάρτη.

Αναμένουμε άμεσα για τις ενέργειές σας. Είμαστε στη διάθεσή σας
".