AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Οκτ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σεμινάριο ελληνικών χορών στην Τουρκία!


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμου "Ωκυρρόη η Σαμία", μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τον πολιτιστικό και αθλητικό σύλλογο των Διδύμων της Τουρκίας "Karadeniz Gucu Halk Oyunlari", διεξήγαγε σεμινάριο με θέμα τους χορούς "χασάπικο" και "συρτάκι".

Η πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος της "Ωκυρρόης", Ελένη Παντελούκα παρουσίασε τους χορούς μαζί με δύο μαθήτριές της από το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου, την Εύα Σπάγου και την Ιωσηφίνα Πυργιώτη.

Χοροδιδάσκαλοι όπως ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Arif Colak, και ο Abdullah Karabulut αλλά και επίλεκτοι χορευτές, όπως ο διευθυντής δημόσιας εκπαίδευσης, Nuri Oner, παρακολούθησαν το σεμινάριο.

Λόγω της επιτυχίας του σεμιναρίου που έγινε για πρώτη φορά, ζητήθηκε από την κ. Παντελούκα να επαναληφθεί δεύτερος κύκλος μαθημάτων και να παρουσιαστούν ελληνικοί χοροί και σε πολιτιστική εκδήλωση στο μέλλον στα Δίδυμα.

Ακολούθησε επίσκεψη στον γραφείο του Ali Ihsan Kubalic, προέδρου της Kredi Kefalet Kooperatifi. Εκεί η κ.Παντελούκα τον ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία, προσφέροντάς του τα σαμιώτικα κρασιά.

Επίσης ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου των Διδύμων, Saban Ustundag, δήλωσε τη στήριξη του σε αυτή την πολιτιστική δράση.

Το σεμινάριο διεξήχθη στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Ολοκληρώθηκε με την χορήγηση πιστοποιητικών συμμετοχής και ανταλλαγές τοπικών προϊόντων.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το σεμινάριο και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του πολιτιστικού συλλόγου "Ωκυρρόη η Σαμία" στα Δίδυμα της Τουρκίας!











Φωτογραφίες της Ελένης Παντελούκα