AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Δεκ 2016

Νέα απεργία 54 ωρών από την Π.Ν.Ο. έως και το πρωί της Κυριακής


Να συνεχίσουν οι ναυτεργάτες τις κινητοποιήσεις τους με νέα απεργία, για άλλες 54 ώρες, αποφάσισε το μεσημέρι της Πέμπτης η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ν.Ο.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τα μεσάνυχτα απόψε, οπότε και λήγει η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στην οποία συμμετέχουν οι ναυτεργάτες, έως και τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία όλων των κατηγοριών είναι δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας εδώ και μία εβδομάδα, από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Ήδη, πριν από την κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση της Π.Ν.Ο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, είχε αποστείλει επιστολή προς τον γ.γ. της Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, με την οποία διαβεβαίωνε για άλλη μία φορά ότι "δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας  στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών. Για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την Π.Ν.Ο  σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας. Την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, μπορούμε να κάνουμε την πρώτη συνάντηση, με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης".