AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Δεκ 2016

Παρέμβαση Κουρουμπλή για δρομολόγηση πλοίου ζητούν Καλογήρου-Αγγελόπουλος


Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία του ζητά την έκτακτη δρομολόγηση ενός πλοίου στη γραμμή της Σάμου εν μέσω της απεργίας της Π.Ν.Ο., απέστειλε ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος. Δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας στα νησιά του βορείου Αιγαίου ζητά και η Χρ. Καλογήρου.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή του, με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν από τη σημερινή προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας από την Π.Ν.Ο, ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρει:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε καλά, η Σάμος δοκιμάζεται από την προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό ζήτημα και παρακολουθεί παράλληλα τις ‘αναθεωρητικές’ δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της γειτονικής χώρας της Τουρκίας. Αντιμετωπίζει παράλληλα μείζονα προβλήματα που απαιτούν κοινωνική συνοχή, προγραμματισμό και παρεμβάσεις με μέτρα ενίσχυσης της κοινωνίας, αλλά και ειδικό πρόγραμμα αναπτυξιακής προοπτικής. 

Η διαρκούσα επί μέρες απεργία της ΠΝΟ αρχίζει να στερεί από την ευρύτερη Σαμιακή κοινωνία και από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες βασικά ήδη διατροφής, είδη πρώτης ανάγκης.

Παρακαλώ όπως παρέμβετε για τη λύση της απεργίας το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να παραγκωνίζονται τα δικαιώματα των απεργών, για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές και για να μην τεθεί σε δοκιμασία ακόμη μια φορά η κοινωνική αντοχή των κατοίκων του νησιού μας που έχουν επιλέξει να ζουν στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. 

Ακόμη και η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα δρομολόγησης πλοίου, άπαξ, για την τροφοδοσία της Σάμου θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που το υπουργείο σας διαθέτει".

Να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος που προβλέπει τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τα νησιά του βορείου Αιγαίου ζήτησε από τον υπουργό Ναυτιλίας η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, «με δεδομένη τη συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ και με την κατάσταση να έχει πάρα πολύ δυσκολέψει και να έχει επιβαρυνθεί».