AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Δεκ 2016

Αναστολή αύξησης του Φ.Π.Α στη Σάμο και τα άλλα νησιά με πρόσφυγες


Την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στη Σάμο και τα άλλα νησιά που δέχονται πιέσεις από την προσφυγική κρίση ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό  λαό, ο  κ. Τσίπρας ανέφερε: "Αποφασίσαμε στήριξη των νησιών πρώτης γραμμής που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ όσο μαίνεται η προσφυγική κριση. Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση, στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων".

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης ότι κονδύλι 617 εκατ. θα διανεμηθεί σε περίπου 1,6 εκατ. συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ, κάνοντας λόγο για υλοποίηση μιας παλιότερης δέσμευσης της κυβέρνησης, για 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, "είναι δέσμευση της κυβέρνησης κάθε ευρώ που πλεονάζει να μοιράζεται στους πιο αδύναμους Έλληνες", στο πλαίσιο μιας κοινωνική αναδιανομής της υπεραπόδοσης των εσόδων.

Πηγή: Ναυτεμπορική