AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Δεκ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών στη Σάμο


Το Σαββάτο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο των Μυτιληνιών και στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, αντίστοιχα, εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ανέβηκε η θεατρική παράσταση "Το αγκάθι στο νύχι" του συγγραφέα Σταύρου Κουτράκη, από νέους των Μυτιληνιών.

Την παράσταση, η οποία είχε ως θέμα την μάστιγα των ναρκωτικών, επιμελήθηκε ο ίδιος ο συγγραφέας.

Στη σύντομη παρουσίαση του θέματος των ναρκωτικών από τον σύλλογο γυναικών Μυτιληνιών τονίστηκε πως "το  σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, δεν μετατρέπει, μόνο, τα πάντα σε εμπόρευμα για το κέρδος αλλά  χειραγωγεί συνειδήσεις, φυλακίζει μυαλά  προκειμένου να κρατά μακριά τον κίνδυνο της ανατροπής του.  

Αυτοί που προκαλούν τους πολέμους, τη προσφυγιά, τη φτώχια , την ανεργία, τον ρατσισμό, που τσακίζουν με κάθε τρόπο τη ζωή μας, αυτοί οι ίδιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μαστούρα είναι ελευθερία, είναι δικαίωμα, είναι ζήτημα ατομικής επιλογής. Εξυπηρετεί το σύστημα της εκμετάλλευσης η νέα γενιά να βρίσκεται στην αδράνεια, να επιλέγει το δρόμο της παραίτησης, της ψευδαίσθησης και της υποταγής. 

Οι σύλλογοι γυναικών μέλη της ΟΓΕ είναι αντίθετοι, τόσο με την ισχύουσα κατασταλτική πολιτική που αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους και φυλακίζει τους χρήστες, όσο και με τις πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος. Παλεύει για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά στα ράφια των super market. Γι' αυτό είναι αντίθετοι με το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά»
".

Στη συνέχεια η ψυχολόγος Βαγγελιώ Αμπαζή από το Κέντρο Πρόληψης Σάμου «ο Φάρος» ανέπτυξε το ζήτημα της πρόληψης με διαδραστικό τρόπο συζήτησης τόσο με τους νέους, όσο και με τους γονείς και άλλους ενήλικες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Τόνισε ότι "η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι η κορυφή του παγόβουνου, οι εξαρτήσεις είναι πολλές και πολλών ειδών. Η τοξικοεξάρτηση δεν είναι αρρώστια είναι κοινωνικό φαινόμενο έχει να κάνει με τη «φυγή» από τα αδιέξοδα, την απογοήτευση και τη δυσκολία διαχείρισης τους, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Δεν είναι μόνο υπόθεση της οικογένειας αλλά και της πολιτείας.

Ο ρόλος της οικογένειας και του ευρύτερου περιβάλλοντος είναι σημαντικός στο να έχει αξίες, ιδανικά όνειρα και στόχους ο νέος άνθρωπος γιατί τότε μαθαίνει να είναι μεθοδικός, οργανωτικός, να έχει υπομονή και επιμονή στο δρόμο για να επιτύχει τους στόχους του, μαθαίνει να διαχειρίζεται τα προβλήματα της ζωής και πώς να τα αντιμετωπίζει προς όφελός του τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο
".  

Δείτε φωτογραφίες από τις θεατρική παράσταση "Το αγκάθι στο νύχι":

Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών Σάμου:








Εργατικό Κέντρο Σάμου: