AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιουλ 2017

Τα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου στο 3ο Samos Festival


Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (Ε.Ο.Σ Σάμου) στo πλαίσιo του 3ου Samos Festival από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου στον χώρο της πρώην Μαυρογενείου Σχολής στο Μαλαγάρι θα παρουσιάσει τη γκάμα των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών οίνων του.

Σε συνεργασία με τον βραβευμένο πανελλαδικά bartender Iωακείμ Ζαβουδάκη, θα κεραστούν νέες εμπνευσμένες συνταγές για καλοκαιρινά cocktails με σαμιώτικο κρασί. 

Επίτιμη γευσιγνώστρια του φεστιβάλ θα είναι η Νίκη Μηταρέα, η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος, εξειδικευμένη σε θέματα γαστρονομίας και οινογευσίας που θα μιλήσει για το σαμιώτικο κρασί, τη σημασία αλλά και τη σύνδεσή του με την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή του τόπου μας, προβάλλοντας παράλληλα τη γαστρονομική ταυτότητα της Σάμου και τα τοπικά προϊόντα.

Την ιδιαίτερη τέχνη και τεχνική μιας δημιουργικής κουζίνας που ακροβατεί μεταξύ παράδοσης και νέας γαστρονομικής προσέγγισης θα δείξει ο executive chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, ενώ καλονοικοκυρές από κάθε μεριά της Σάμου θα παρουσιάσουν συνταγές όπως τις διδάχθηκαν από τις γιαγιάδες τους, σε συνδυασμό με σαμιώτικο κρασί και εκλεκτά σαμιακά προϊόντα.