AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Ιουλ 2017

Αθλητές από τη Σάμο στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στη Λιθουανία


Ο Δήμος Σάμου είναι ο πρώτος νησιωτικός δήμος που συμμετέχει στους 51ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες (ICG) που διεξάγονται έως την Κυριακή 9 Ιουλίου στο Κάουνας της Λιθουανίας.

Η αποστολή της Σάμου στους αγώνες περιλαμβάνει 14 άτομα και συγκεκριμένα, 8 αθλητές του στίβου, 2 αθλητές της Ιστιοπλοΐας, 2 προπονητές και 2 συνοδούς.

Στον πυρήνα των International Children’s Games, που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουν τη δομή παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων, βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ Δήμων και πόλεων, καθώς η διοργάνωση αφορά σε μεγάλο βαθμό τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Σάμος είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για τη συμμετοχή της στους εφετινούς αγώνες του Κάουνας, καθώς αποτελεί τον πρώτο νησιωτικό Δήμο που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο.

Ο Δήμος Σάμου εύχεται καλή επιτυχία στις αθλήτριες, τους αθλητές και τους προπονητές της ομάδας του νησιού μας.


Λίγα λόγια για τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες ξεκίνησαν στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ως έμπνευση του Μεθόδιου Κλέμενς, ενός παιδιού από τη Σλοβενία που μεγάλωσε μέσα στη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το όραμά του Κλέμενς, να αποτελέσει ο αθλητισμός την κοινή «γλώσσα» και τη μέθοδο να έλθουν σε επαφή παιδιά διαφορετικών φυλών, εθνοτήτων, χρώματος, θρησκείας και  πολιτισμών, δικαιώθηκε με την εξάπλωση των αγώνων και την ανάδειξή τους σε παγκόσμιο θεσμό, που μεταφέρει μήνυμα συμφιλίωσης, ανεκτικότητας και ισότητας απέναντι στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.