AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιουλ 2017

Ενίσχυση της Πυροσβεστικής στη Σάμο υποσχέθηκε ο Νίκος Τόσκας


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος συναντήθηκαν τη Δευτέρα στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα για το θέμα ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Σάμο.

Με την επίσκεψη αυτή υλοποιήθηκε η από 15/06/17 απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Σάμου.

Η Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης μετάφεραν, όπως είχαν εξουσιοδοτηθεί από το συντονιστικό, την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για την επάρκεια των σωστικών μέσων και  του προσωπικού δεδομένης της μετακίνησης μεγάλου αριθμού αξιωματικών αλλά και έμπειρου μόνιμου προσωπικού της Π.Υ Σάμου (πυροσβεστικός σταθμός Σάμου, κλιμάκιο Καρλοβάσου, κλιμάκιο Αγίου Κηρύκου και Ραχών)  στο αεροδρόμιο χωρίς να γίνει αντίστοιχη ποιοτική αλλά και ποσοτική αναπλήρωση.  

Παρουσιάστηκε  ακόμη η ανάγκη της μόνιμης στάθμευσης  των εναέριων  μέσων στο αεροδρόμιο τη Σάμου και ζητήθηκε να διευθετηθεί άμεσα η δυνατότητα των εθελοντών δασοπυροσβεστών να επιχειρούν και να λειτουργούν τα οχήματά του σε ετήσια βάση.

Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν να προχωρήσει σε ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει επαρκής κάλυψη με εναέρια μέσα και ότι άμεσα θα ρυθμιστεί η δυνατότητα των εθελοντών να επιχειρούν σε ετήσια βάση.

Αναλυτικά θα ενημερώσει σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης τα μέλη του Σ.Ο.Π.Π που θα συνεδριάσει την Τρίτη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου στις 19.00.