AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Οκτ 2017

Πανσαμιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 22/10 για το μεταναστευτικό

Φωτογραφία του Νίκου Δραπανιώτη

Η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών "Σάμος SOS" διοργανώνει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου πανσαμιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Πυθαγόρα στην πόλη της Σάμου.

Οι διοργανωτές καλούν τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες "να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ενωμένοι, για τα δίκαια αιτήματά μας, ενάντια της πολιτικής της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό".

Στη σχετική προκήρυξη της συγκέντρωσης αναφέρουν τα εξής:

"Κατηγορούμε την κυβερνητική μεταναστευτική πολιτική γιατί:

1. Προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, θυσίασε τα Νησιά μας και συμφώνησε να γίνουν αποθήκες ψυχών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το δήλωσαν καθαρά, παλαιότερα ο κ. Μουζάλας λέγοντας ότι οι μετανάστες ήρθαν στα νησιά για να μείνουν και πρόσφατα ο κ. Λάμπρου με τον κ. Κακλαμάνη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Αθηνών και της Σάμου, συμπληρώνοντας μάλιστα, ότι θα επιδιώξουμε την ώσμωση (ενσωμάτωση) των μεταναστών με τους ντόπιους πληθυσμούς. 

2. Κρατά ομήρους πάνω από 4.000 μετανάστες, σε απαράδεκτες, τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης, αλλοιώνοντας την σύνθεση του πληθυσμού στην ευαίσθητη περιοχή μας, αντί να τους μεταφέρει, εν όψει του χειμώνα, σε οργανωμένα κέντρα της ενδοχώρας.

3. Ανέθεσε την φύλαξη των συνόρων μας στην FRONΤEX και όχι στον Ελληνικό Στρατό, ή τουλάχιστον εν συνεργασία με αυτόν.

4. Επέτρεψε στην FRONΤEX και στις Μ.Κ.Ο να ενεργούν πάνω από τους νόμους, χωρίς η Αστυνομία να επιτρέπεται να τις ελέγξει! Έτσι στην Σάμο έχουμε μια παράλληλη εξουσία.

5. Το σύνθημα της κυβέρνησης είναι: Φιλοξενία, αποδοχή, ενσωμάτωση των μεταναστών. Δηλαδή σε τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο, της φιλοξενίας, επετεύχθη και με την δική μας συμπαράσταση, τώρα βρισκόμαστε στο δεύτερο στάδιο της αποδοχής.

Ως εδώ και μη παρέκει κύριοι της κυβέρνησης. Δεν πάει άλλο!

Το δικό μας σύνθημα είναι: Φιλοξενία, καταγραφή, προώθηση, τίποτε άλλο, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.

Σαμιακέ λαέ, ελάτε όλοι μαζί α διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας".