AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Οκτ 2017

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου


Τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στη Σάμο για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 γνωστοποίησε το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη.
 
Ειδικότερα, στην πόλη της Σάμου θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός από τις 26 Οκτωβρίου (08.00) μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
 
Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα γίνουν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις Δημόσιες υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.
 
Την ίδια ημέρα, στις 11.30, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, από μαθητές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Λύκειο Ελληνίδων, οδηγούς και προσκόπους, με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους και παρουσία εκπροσώπων των Αρχών του Νομού.
 
Ανήμερα της επετείου, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, θούρια και εμβατήρια θα ακούγονται από μεγαφωνική συσκευή της 79 Α.Δ.Τ.Ε., που θα εγκατασταθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα, καθώς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τους Ιερούς Ναούς της πόλης.
 
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:
 
09:00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.
 
10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσέβιου. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό.
 
11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους εκπρόσωπο της κυβέρνησης, βουλευτή Σάμου, αντιπεριφερειάρχη, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ, δήμαρχο, αστυνομικό διευθυντή, λιμενάρχη, διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνια οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό (Π.Ε.Α.Ε.Α., Π.Ο.Α.Ε.Α., Π.Σ.Ε.Α.Ε.Α.).
 
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Εθνικός Ύμνος.
 
11:30: Παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου, με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσκόπων, οδηγών, Λυκείου Ελληνίδων, εθελοντριών Αδελφών του Ε.Ε.Σ. και τμημάτων του Στρατού Ξηράς.
 
17:30: Υποστολή της σημαίας με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.