AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Ιαν 2018

Δωρεά εξοπλισμού ρομποτικής από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος στο 2ο Γυμνάσιο Σάμου


Θερμές ευχαριστίες προς τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ανταποκρίθηκαν σε σχετικό αίτημα για τη χορήγηση εξοπλισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms Education EV3 απευθύνει το 2ο Γυμνάσιο Σάμου.
 
"Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δωρεά του αυτή, η οποία περιλαμβάνει την παροχή κιτ εξοπλισμού σε πλέον των 100 δημόσιων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών μέσα από δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το σχολείο.
 
Όπως σημειώνει, μέχρι στιγμής, από τα σεμινάρια του WRO Hellas έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 2.000 εκπαιδευτικοί. Η κατάρτιση των εκπαιδευτικών αποτελεί μία διαρκή διαδικασία, η οποία συμπληρώνεται με τον εφοδιασμό τους με πρωτότυπο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.
 
Τη σχολική χρονιά 2017-2018 ο WRO Hellas κλείνει 10 χρόνια από την αρχή της λειτουργίας του με ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο στην προώθηση της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα ελληνικά σχολεία.

"Η δωρεά του κιτ αυτού είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, διότι εξοπλίζει περαιτέρω την Ομάδα Ρομποτικής του Σχολείου μας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί και να ασχοληθεί με περισσότερα projects και δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούν περισσότεροι μαθητές μας.
 
Εμείς από την πλευρά μας εργαζόμαστε και σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό, όπως κάναμε και πέρσι. Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές που συμμετέχουν δένονται με δυνατές φιλίες και έντονες εμπειρίες, οι εκπαιδευτικοί αφιερώνουν άπειρες ώρες για την κατάρτιση των ίδιων αλλά και για τις προπονήσεις των μαθητών τους και όλα αυτά πάντα σε εθελοντική βάση. Βλέπουμε με αυτό τον τρόπο ότι η μάθηση μπορεί να γίνει συναρπαστική, ειδικά όταν είναι συμμετοχική, χειροπιαστή και ομαδική.
 
Προσπαθούμε και ξαναπροσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα διάφορα προβλήματα. Στους διαγωνισμούς, ως συμμετέχοντες, συναγωνιζόμαστε πρώτα με τον εαυτό μας και αυτοαξιολογούμαστε, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι.
 
Η φετινή διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου προσκαλεί τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)». Οι συμμετέχοντες και φέτος θα διαγωνισθούν πρώτα στους περιφερειακούς διαγωνισμούς. Για την κατηγορία του Γυμνασίου η κάθε ομάδα μπορεί να έχει από 2 έως 3 μαθητές" καταλήγει το 2ο Γυμνάσιο Σάμου.