AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Μαρ 2018

Έργο ασφάλειας ύψους 1,4 εκ. ευρώ στο λιμάνι Βαθέος Σάμου


Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εντάχθηκε, με απόφαση της Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου, έργο ασφάλειας στο λιμάνι Βαθέος Σάμου, προϋπολογισμού 1.364.000 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ολοκληρωμένου και αυτόνομου συστήματος ασφάλειας, φύλαξης, επιτήρησης, παρακολούθησης και διαχείρισης επιβατών των Λιμενικών Εγκαταστάσεων Βαθέος Σάμου. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σάμου. 

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 6 μήνες και με την ολοκλήρωσή του το λιμάνι θα εναρμονιστεί με την ισχύουσα εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Ανάλογο έργο θα χρηματοδοτηθεί και στο λιμάνι της Μύρινας Λήμνου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

"Αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους και παρέχουμε τη δυνατότητα αναβάθμισης των υποδομών στα λιμάνια της Σάμου και της Λήμνου, με στόχο να τα καταστήσουμε πιο ανταγωνιστικά, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 

Συμβάλλουμε έτσι στην τουριστική ανάπτυξη, ιδίως της κρουαζιέρας, καθόσον με τα δύο αυτά έργα χρηματοδοτείται ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε τα λιμάνια στο Βαθύ και τη Μύρινα να μετατραπούν σε σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς πύλες εισόδου".