AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαρ 2018

Παρουσίαση ιστορικών εκδόσεων για την Ηγεμονία στη Σάμο στις 16/4 στην Αθήνα

 
Εκδήλωση με θέμα "Τέσσερις ιστορικές εκδόσεις για την περίοδο της Ηγεμονίας στη Σάμο" οργανώνουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), τη Δευτέρα 16 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας των ΓΑΚ, επί της οδού Δάφνης 61, στο Ψυχικό, στην Αθήνα.
 
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η γενική γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων Νίκη Μαρωνίτη, ο πρόεδρος της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους Νίκος Καραπιδάκης και η διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαριέττα Μινώτου.
 
Θα μιλήσουν οι:
 
- Νίκος Καραπιδάκης, καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, πρόεδρος της Εφορείας των ΓΑΚ: "Η έκδοση των σαμιακών Μονοφύλλων από τον Χρίστο Λάνδρου".
 
- Χρίστος Λάνδρου, φιλόλογος, τέως προϊστάμενος ΓΑΚ-Αρχείων Νομού Σάμου: "Αυτονομία και υποτέλεια, δύο ασύμβατες έννοιες στον σαμιακό 19ο αιώνα".
 
-Σοφία Λαΐου, επίκουρη καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου: "Τα Συνταγματικά Κείμενα της Ηγεμονίας της Σάμου".
 
- Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: "Η σειρά βιογραφιών του Ιδρύματος της Βουλής: η βιογραφία του Θεμιστοκλή Σοφούλη".
 
- Διονύσης Χουρχούλης, διδάσκων Ελληνικής Ιστορίας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: "Για τον Θεμιστοκλή Σοφούλη και τον ρόλο της προσωπικότητας στην Ιστορία".
 
- Αγγέλα Χατζημιχάλη, φιλόλογος, προϊσταμένη ΓΑΚ-Αρχείων Νομού Σάμου: "Αρχεία, έρευνα και εκδόσεις των ΓΑΚ Σάμου".

Η είσοδος στην εκδήλωση αυτή είναι ελεύθερη.