AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Μαρ 2018

Μεγάλη επιτυχία για Σαμιώτες μαθητές σε πανελλήνιο διαγωνισμό στατιστικής


Με μια μεγάλη επιτυχία για τους μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβάσου ολοκληρώθηκε και η 2η φάση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στατιστικής που διοργάνωσε  η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Στην 2η φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν και 4 στατιστικές ομάδες του Γυμνασίου Καρλοβάσου οι οποίες ανέλυσαν ένα σύνολο δεδομένων που δόθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ και υπέβαλλαν προς βαθμολόγηση τις σχετικές εργασίες τους.

Οι εργασίες αυτές βαθμολογήθηκαν και σε συνδυασμό με τους βαθμούς των τριών τεστ (στα οποία οι μαθητές είχαν εξεταστεί κατά την 1η φάση του διαγωνισμού) καθορίστηκε ο τελικός βαθμός κάθε ομάδας.

Στην τελική κατάταξη 2 από τις ομάδες του Γυμνασίου Καρλοβάσου ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών καταλαμβάνοντας την 2η και την 3η θέση!

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα "ΓυμΚαρλ6" που αποτελείται από τους μαθητές Στάμο Μακρόγλου και Δημήτρη Μάνο συγκέντρωσε τελικά 85.6 βαθμούς καταλαμβάνοντας την 2η θέση της τελικής κατάταξης ενώ η ομάδα "ΓυμΚαρλ1" που αποτελείται από τους μαθητές Νεφέλη Λεκιώτη, Ρένο Δημόπουλο και Ηλία Μαρμαρά συγκέντρωσε τελικά 82.6 βαθμούς καταλαμβάνοντας την 3η θέση της τελικής κατάταξης. 


1. Astatoi από το Πρότυπο Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
2. ΓυμΚαρ6 από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου
3. ΓυμΚαρλ1 από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου
4. 7thSciLab από το 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου
5. POLYGYROS4 από το 1ο Γυμνάσιο Πολυγύρου

Οι διακριθέντες κέρδισαν τη συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώνει η Eurostat και θα διαρκέσει από 16 Απριλίου - 4 Μαΐου 2018 ενώ οι νικήτριες ομάδες θα ανακοινωθούν την  23 Μαΐου 2018. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 27 - 28 Ιουνίου 2018 στο συνέδριο Q2018 στην Κρακοβία της  Πολωνίας.