AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Δεκ 2018

Τιμητική εκδήλωση για τον Σαμιώτη καθηγητή Μ. Βαρβούνη στον Πειραιά στις 15/12


Εκδήλωση στην οποία θα τιμηθεί και ο Σαμιώτης καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης διοργανώνει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στον Πειραιά το Πολιτιστικό Ίδρυμα Δωδεκανήσου "Κλεόβουλος ο Λίνδιος", που ίδρυσε ο Δωδεκανήσιος πολιτικός και πρώην υπουργός Ιωάννης Γ. Ζίγδης.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου (Καραϊσκου 104 & Σωτήρος, Πειραιάς, τηλ. 210 4178159)

Θα τιμηθούν:

- Ο σαμιακής καταγωγής Μανόλης Γ. Βαρβούνης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου των Μ. Αλ. Αλεξιάδη & Γ. Χ. Κούζα με τίτλο «Ο Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης και το Δωδεκανησιακό έργο του» (Εκδόσεις Πορεία, Αθήνα, 2018).

- Ο Δωδεκανήσιος (από τη Νίσυρο και την Κω) Ζαχαρίας Ν. Τσιρπανλής, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αφορμή το βιβλίο του με τίτλο «Γαμήλιες συμπεριφορές στο Αιγαίο. Το παράδειγμα της Νισύρου (19 ος αι.)» (Έκδοση Εταιρείας Νισυριακών Μελετών, Αθήνα, 2018).

Τα μελετήματα του Καθηγητή Μ. Γ. Βαρβούνη θα παρουσιάσουν οι Μ. Αλ. Αλεξιάδης και Γ. Χ. Κούζας, ενώ το βιβλίο του Καθηγητή Ζ. Ν. Τσιρπανλή θα παρουσιάσει ο Μητροπολίτης Κώου & Νισύρου, κ. Ναθαναήλ.

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com