AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Δεκ 2018

Στάση εργασίας και συγκέντρωση της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου στις 20/12


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλα τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποιεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 στην πλατεία Καρλοβάσου η Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου.

Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε κηρύσσει την ίδια μέρα, από 11:00 έως 14:00, τρίωρη στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε αναφέρει ως αφορμή για την κινητοποίηση τα εξής:

"- Τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο και την  εξαγγελία του συστήματος διορισμών.

- Την αντίθεση της Ο.Λ.Μ.Ε στο νέο σύστημα διορισμών – με βάση τις εξαγγελίες και ανακοινώσεις του ΥΠ.Π.ΕΘ και τη θέση του 18ου Συνεδρίου της". 

"Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, επιβάλλεται η απεργιακή συγκέντρωση να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία", αναφέρει η Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου.

Το Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου συμμετέχει στην κινητοποίηση και δηλώνει τα εξής:

"ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/12 ΣΤΙΣ 13:00!

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
                  
Οι περιβόητες εξαγγελίες της κυβέρνησης στο Υπουργικό Συμβούλιο (19/12) είναι στην πράξη προαναγγελία απολύσεων. Για μια ακόμα φορά είχαμε επανάληψη των υποσχέσεων για διορισμούς σε βάθος τριετίας. Λίγο πριν τις εκλογές παίζεται ξανά το γνωστό παιχνίδι της υποσχεσιολογίας. Τα ίδια έχουμε ακούσει πολλές φορές ακόμα από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και από την Ν.Δ. Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία!

Μόνο φέτος (έως τώρα), περίπου 15.000 χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν προσληφθεί στην Ειδική Αγωγή χωρίς και πάλι να καλύπτονται όλες οι ανάγκες. Οι 4.500 διορισμοί δεν καλύπτουν ούτε καν το 1/3 των κενών που το ίδιο το Υπουργείο αναγνωρίζει.

Για μια ακόμα φορά (χωρίς να αναφέρονται πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες) έγινε λόγος για τα λεγόμενα “κριτήρια” με βάση τα οποία θα γίνουν οι διορισμοί (ακαδημαϊκά κριτήρια, κοινωνικά κριτήρια και η προϋπηρεσία). Στην πράξη, ανεξάρτητα του ποσοστού που θα μοριοδοτηθεί το κάθε κριτήριο, θα μπει μαχαίρι στην προϋπηρεσία των συναδέλφων που εδώ και χρόνια γυρίζουν όλη τη χώρα ως μόνιμοι αναπληρωτές. Το “ταβάνι” στην προϋπηρεσία, δηλαδή η κλοπή χρόνων δουλειάς και ζωής θα οδηγήσει συναδέλφους στον δρόμο της ανεργίας. Ταυτόχρονα μέσα από τα λεγόμενα “ακαδημαϊκά” κριτήρια απαξιώνεται το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών αλλά και νυν εργαζομένων. Θεσμοθετείται και επίσημα το ατέλειωτο κυνήγι προσόντων και πιστοποιήσεων, το διαρκές άγχος και η ανασφάλεια για νέους ανθρώπους που καλούνται συνεχώς να αποδεικνύουν ότι είναι “άξιοι” και “ικανοί” να εργαστούν στην Εκπαίδευση. Καθιερώνονται στην ουσία κριτήρια απολύσεων και διαρκούς ανακύκλωσης της ανεργίας!!

Τώρα είναι ώρα να δυναμώσει ο αγώνας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης!

Να μην επιτρέψουμε να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Ο εχθρός μας είναι η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, που τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας, παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη τους. Στην ουσία κανένας δε θα είναι ευνοημένος, αφού με τις διαρκείς περικοπές σε προσωπικό, στόχος της κυβέρνησης είναι να ελαχιστοποιήσει το μισθολογικό κόστος.

Τη ζωή και τα δικαιώματά μας δεν τα παζαρεύουμε!

Βάζουμε  μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ενωμένοι μέσα από το σωματείο μας, να δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλος, για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Δε θα ανεχθούμε καμία απόλυση, θα μας βρουν μπροστά τους.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάμε:

· Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων! Κανένας απολυμένος!

· Τουλάχιστον 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και τουλάχιστον 3.000 μόνιμοι διορισμοί Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠ’ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com