AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Δεκ 2018

Γιατί τα γυαλιά «μαϊμού» είναι επικίνδυνα για την υγεία σου


Η δραματική αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας τα τελευταία χρόνια, λόγω της μείωσης του πάχους του στρώματος του όζοντος έχει καταστροφικές συνέπειες στα μάτια. Παθήσεις όπως ο καταρράκτης που παλαιότερα εμφανιζόταν μετά την ηλικία των 70 ετών σήμερα πλήττει ακόμη και άτομα μικρότερα των 50 ετών.

Επίσης, εγκαύματα του κερατοειδούς, αμφιβληστροειδοπάθειες, εκφύλιση της ωχράς κηλίδας αλλά και καρκίνος των βλεφάρων απειλούν όσους δεν προστατεύουν τα μάτια τους με ειδικά γυαλιά ηλίου ή φακούς επαφής ή ακόμη γυαλιά οράσεως που έχουν ειδικά φίλτρα προστασίας.

Ο ήλιος δεν είναι απλά πηγή θερμότητας και φωτός, είναι πηγή ζωής. Παρόλα αυτά η μακροχρόνια έκθεση σε αυτόν είναι πολύ επικίνδυνη, τόσο για το δέρμα  όσο και για τα μάτια μας.

Είναι καλύτερα να μη φοράει κανείς καθόλου γυαλιά ηλίου, παρά να φοράει γυαλιά χωρίς κατάλληλα φίλτρα. Και αυτό γιατί οι μη απορροφητικοί φακοί κάνοντας σκιά στα μάτια ξεγελούν τις κόρες, οι οποίες διαστέλλονται. Το αποτέλεσμα είναι τα μάτια μας να δέχονται την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία με όλες τις καταστροφικές συνέπειες.

Όταν βρισκόμαστε σε έναν πολύ φωτεινό χώρο, και πολύ περισσότερο έξω στον ήλιο, οι κόρες των ματιών μας μικραίνουν για να μπορέσουμε να δούμε χωρίς να μας τυφλώσει το φως.Ο μηχανισμός αυτός δρα προστατευτικά προς το ίδιο το μάτι, καθώς όσο μικρότερη είναι η επιφάνεια του που εκτίθεται στην βλαβερή ακτινοβολία, τόσο το καλύτερο.

Πέρα από τις σοβαρές συνέπειες λόγω των φακών χαμηλής ποιότητας, έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις με σοβαρές επιπλοκές για την υγεία και από το υλικό κατασκευής των γυαλιών «μαϊμού».

Αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι αυτό της νεαρής μαθήτριας από την Αγγλία που υπέστη μια τρομακτική αλλεργική αντίδραση στο πρόσωπο της, λόγω ενός φθηνού ζευγαριού γυαλιών που αγόρασε στις διακοπές της στην Ισπανία.

Το κεφάλι, τα μάτια και η μύτη της διογκώθηκαν και παραμορφώθηκε τόσο που ακόμα και οι γονείς της δεν την αναγνώριζαν. Ένας φίλος της, ο οποίος φόρεσε επίσης το ίδιο ζευγάρι, υπέστη εξίσου σοβαρή αλλεργική αντίδραση και οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ευθυνόταν το πλαστικό υλικό.

Η μαθήτρια δέχτηκε επείγουσα ιατρική βοήθεια στην Ισπανία, αλλά η κατάσταση της ήταν τόσο σοβαρή που η οικογένεια αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αγγλία. Τώρα, θέλει να προειδοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τους κινδύνους των φθηνών γυαλιών.

Η ίδια αναφέρει για το περιστατικό:

«Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε μια χώρα του εξωτερικού και οι διακοπές μας καταστράφηκαν λόγω ενός ζευγαριού γυαλιών, αξίας μιας λίρας. Ήταν τρομακτικό. Πραγματικά πίστευα ότι θα πεθάνω. Ένοιωθα άρρωστη και  ζαλιζόμουν>> δήλωσε η μαθήτρια.

Σε ένα άλλο περιστατικό ένας αναβάτης στην Βρετανία  έπαθε ένα πολύ σοβαρό ποδηλατικό ατύχημα και ευθύνη για το μεγαλύτερο μέρος των τραυμάτων που έπαθε φέρουν τα «μαϊμού» ποδηλατικά γυαλιά Oakley που είχε! Ας δούμε όμως τι έγινε…

Ο Jamie Maidment από το Essex βρισκόταν στον αγώνα Alan Rosner Memorial Races στο Hog Hill την Δευτέρα του Πάσχα, και είχε μια πτώση με το ποδήλατο δρόμου του και προσγειώθηκε με το πρόσωπο στην άσφαλτο. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, αλλά τα ποδηλατικά γυαλιά που φορούσε το έκαναν ακόμη χειρότερο.

Φοβούμενος να χρησιμοποιήσει τα γνήσια ποδηλατικά του γυαλιά Oakley στον αγώνα, έψαξε στο διαδίκτυο για εναλλακτικές λύσεις. Βρήκε σε γνωστό πολυκατάστημα του εξωτερικού αντίγραφο των Oakley Jawbreaker με μόλις 15€ και σκέφτηκε να τα αγοράσει, μιας και ήταν ‘’ασορτί’’ με το χρώμα των ρούχων της ποδηλατικής του ομάδας.

Η εφαρμογή τους ήταν τέλεια και δεν υπήρχαν εμφανείς διαφορές οπότε και αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει. Στον αγώνα όμως, έμαθε με τον χειρότερο τρόπο γιατί τα ποδηλατικά γυαλιά που είχε αγοράσει κόστιζαν μόλις το 1/10 των γνήσιων.

Στην πτώση έσπασε ο δεξιός βραχίονας των γυαλιών και προκάλεσε ένα τεράστιο σκίσιμο πάνω από το δεξί του μάτι, γλιτώνοντας κάποιο πολύ σοβαρό τραυματισμό μόλις για μερικά εκατοστά.

Προσοχή λοιπόν στις αγορές σας που αφορούν τα μάτια σας, και προσέξτε τα «σαν τα μάτια σας»

Στα Οπτικά Ελευθερίου:

Όλα τα προϊόντα είναι επώνυμα και γνήσια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες του κόσμου στο χώρο των οπτικών.

Όλα μας τα προϊόντα έχουν την εγγύηση της επίσημης αντιπροσωπείας αφού είμαστε εξουσιοδοτημένοι για όλα τα Brands που σας προσφέρουμε (Authorized Dealer) και δεν διαθέτουμε προϊόντα παραεισαγωγής.

Έτσι είστε σίγουροι για τη γνησιότητα αλλά και για την υποστήριξη σε ανταλλακτικά όλων των προϊόντων μας.

Τέλος ο ειδικός οπτομέτρης θα σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη επιλογή σκελετού και φακών, που ανταποκρίνονται στο δικό σας στυλ και ανάγκες.

Οπτικά Ελευθερίου στην οδό Ιπποκράτη Ζαϊμη στο Νέο Καρλόβασι και 

Ηλεκτρονικό κατάστημα οπτικών ULook.gr

Οπτικά Ελευθερίου

Τηλ. 22730 38265

Ιπποκράτη Ζαΐμη, Νέο Καρλόβασι, Σάμος