AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Δεκ 2018

Δηλώσεις Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο και φορείς της Σάμου

902.gr

Με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής της Σάμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Μιχάλη Αγγελόπουλο, καθώς και με εκπροσώπους φορέων του νησιού, συναντήθηκε την τρίτη ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο Δ. Κουτσούμπας, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση που υπάρχει στο νησί και τις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσας στους φορείς, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο και τα άλλα νησιά και στη λειτουργία των hotspot.

Χαρακτήρισε ως απάνθρωπη τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ότι οι απαντήσεις του υπουργού είναι απαράδεκτες. 

"Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί με την επιλογή της να εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος σε ακροδεξιές – αντιδραστικές δυνάμεις να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο κατά των λαών" αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας.
Ο Γ.Γ του ΚΚΕ τόνισε ότι "όποια αποσυμφόρηση, ισχυρίζεται ότι θα κάνει η κυβέρνηση στο νησί, θα είναι εντελώς προσωρινή. Δεν πρέπει να γίνει κανένα νέο hot spot στη Σάμο, ούτε “ανοιχτό” ούτε “κλειστό” και να κλείσει το υπάρχον. Να απεγκλωβιστούν αμέσως όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προς την ηπειρωτική χώρα, με προοπτική τη γρήγορη μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους".
Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την υποστήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των φορέων για την άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν στο νοσοκομείο του νησιού και τις άλλες δομές υγείας. "Το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα πάρει νέες πρωτοβουλίες, εντός και εκτός βουλής, ώστε να συμβάλει και στην ανάδειξη και στην επίλυση των προβλημάτων του νησιού", τόνισε ο Γ.Γ του ΚΚΕ. 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com