AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Φεβ 2019

Πτώχευσε αεροπορική εταιρεία που μεταφέρει Γερμανούς τουρίστες στη Σάμο


Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Germania, η αεροπορική εταιρεία που μετέφερε τα τελευταία χρόνια δεκάδες χιλιάδες Γερμανούς τουρίστες στη Σάμο!

Μόνο το 2018 η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει 98 απευθείας πτήσεις από τη Γερμανία προς το αεροδρόμιο "Αρίσταρχος ο Σάμιος", 53 από Ντίσελντορφ, 27 από Νυρεμβέργη και 18 από Αμβούργο.

Ο όμιλος της Lufthansa, ιδιαίτερα η Eurowings, και η Condor προσφέρουν μειωμένες τιμές εισιτηρίων στους επιβάτες της Germania που επηρεάστηκαν από την παύση της λειτουργίας της, ιδιαίτερα όσους είχαν προβεί σε απευθείας κράτηση από τον αερομεταφορέα, εκτός πακέτου διακοπών.

Όλοι οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ χρησιμοποιούσαν πτήσεις τσάρτερ της εταιρίας και έχουν αγοράσει θέσεις για την ερχόμενη σεζόν. Πλέον χρειάζεται να κάνουν εκ νέου κράτηση για τους πελάτες τους σε άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Οι επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση πτήσης στη Germania στο πλαίσιο πακέτου διακοπών, μπορούν να απευθύνονται άμεσα στους τουρ οπερέιτορ προκειμένου να ρυθμίσουν πτήσεις αντικατάστασης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αερομεταφορέας. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα δεν προσφέρεται σε όσους έχουν κάνει μεμονωμένες κρατήσεις απευθείας από την Germania.

Η εταιρία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό και το βήμα για πτώχευση κρίθηκε αναγκαίο καθώς η Germania δεν ήταν σε θέση να καλύψει το κενό των 15 εκατ. ευρώ.

Η Germania, παρότι μεσαίου μεγέθους, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στη Γερμανία, δίπλα στις Lufthansa, Condor και TUI Fly. Εξυπηρετούσε πάνω από 60 προορισμούς από 18 αεροδρόμια αναχώρησης.

Πηγή: TornosNews.gr

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com