AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Φεβ 2019

Συνάντηση του δημάρχου Σάμου στο υπ. ναυτιλίας για τα τέλη στα πλοία αναψυχής


Συνάντηση με θέμα την επιβολή του τέλους σε πλοία αναψυχής και ημερόπλοια είχαν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο δημάρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλη Κόλιας, με τον αρμόδιο υφυπουργό, Νεκτάριο Σαντορινιό, και εκπροσώπους των ενδιαφερομένων φορέων.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Σάμου, "στη συνάντηση παρουσιάστηκε με τεκμηριωμένα επιχειρήματα η δυσβάσταχτη επιβάρυνση από την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους, που θα πρέπει να καταβάλλεται για όλο το μήνα ακόμα και αν το πλοίο εισέρχεται και παραμένει μόνο για μια μέρα σε ελληνικό λιμάνι!

Συζητήθηκε παράλληλα η δυνατότητα πρόβλεψης για επιβολή προκαθορισμένων τελών, μειωμένων ως προς ένα ποσοστό, για 3μηνη, 6μηνη και 9μηνη παραμονή των σκαφών (εκτός της ήδη προβλεπόμενης 12μηνης). 

Ο Υφυπουργός κ. Σαντορινιός μετά την ανταλλαγή απόψεων και την έκφραση της θέσης των υπηρεσιών του Υπουργείου - από την οποία προέκυψε ότι η επιβολή τέλους προέρχεται από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) - πρότεινε να ορίζεται ημερολογιακά ο μήνας (π.χ. 15/3-15/04) για να αποφεύγονται οι επιβολές τελών, για παράδειγμα, για 2 μήνες ενώ η ουσιαστική παραμονή θα είναι για 2 ημέρες!

Οι Δήμαρχοι Σάμου και Λέρου, από την πλευρά τους, τόνισαν ότι δεν πρέπει να καταργούμε από μόνοι μας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να επιβαρύνουμε υπέρμετρα όσους επισκέπτονται τα νησιά του Αιγαίου με σκάφη αναψυχής ή ημερόπλοια (συνήθως γκρουπ)".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com