AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Φεβ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γευστικά πιάτα με κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στη Horeca!

Φωτογραφίες: ΕΟΣ Σάμου

Την τιμητική της μέσα από τα κρασιά του ΕΟΣΣ είχε η Σάμος στην κεντρική σκηνή της διεθνούς έκθεσης Horeca 2019, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Τουριστικής Βιομηχανίας, στο Μetropolitan Expo, στην Αθήνα.

Ευφάνταστες δημιουργίες-πιάτα των executive chefs Βαγγέλη Μπιλιμπά και Ασλάνη Παντερλή, που αξιοποίησαν γευστικά τα κρασιά της Σάμου, έκλεψαν την παράσταση!

Πιο αναλυτικά, στην απογευματινή παρουσίαση που οργάνωσε την Κυριακή ο Βαγγέλης Μπιλιμπάς με θέμα τα βρώσιμα λουλούδια και το σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, ετοίμασε: 1. Κρύα σούπα άγριας μολόχας με ζατάρ και τσίλι, ταρτάρ καραβίδας με πέρλες βασιλικής ρέγγας και χούμους με αποξηραμένο αυγοτάραχο Μεσολογγίου. 2. Πανακότα με σαφράν, samos anthemis, γύρη, μαρέγκα ακάι, φρούτα του δάσους, σάλτσα μάγκο και ζαχαρωμένα βρώσιμα άνθη. 3. Σαλάτα με τραγάνα πράσινα φυλλώματα σε φωλιά κράκερ ταπιόκας με πορτοκάλι, βρώσιμα άνθη, λάδι άγριας ρόκας και λιόκαυτο Φούρνων Κορσεών. 4. Κουνέλι σέλα sous vide γεμιστό με ντιξέλ μανιταριών και παρχατοτύρ, σε γκρεμολάτα από αποξηραμένη καλέντουλα και σάλτσα από άγριο χαμομήλι και μαύρο σκόρδο και Mοσχάτο Άσπρο ΕΟΣ Σάμου.


Και το πρωί ο Βαγγέλης Μπιλιμπάς  μαγείρεψε χταπόδι sous vide με "Samos doux" και κανελόνι γαρίδας με κολοκύθι και "Ψηλές Κορφές" και αχλάδι ποσέ σε "Samos nectar".

Με τη σειρά του ο Ασλάνης Παντερλής παρουσίασε: 1. Φιλέτο μόσχου σωτέ σβησμένο με "Aegean breaze", ράβδο ζύμης με τρία είδη μανιταριού, κύβους αρακά, πάστα κίτρινης κολοκύθας σε "vin doux", σάλτσα πετιμέζι με άρωμα "selana" 2. Mενταγιόν μπακαλιάρο ποσέ σε "grand cru", ζελέ με άρωμα χαμομήλι και "Ψηλές Κορφές", πανακότα κόκκινης πιπεριάς με φυστικοβούτυρο, μπισκότο από βότανα Σάμου με κρέμα αγγούρι.

Αυτή ήταν η φετινή συμμετοχή του ΕΟΣ Σάμου στη Ηoreca 2019, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Ο ΕΟΣΣ συμμετέχει με τα κρασιά του και τις τέσσερις ημέρες της έκθεσης (ανοιχτή και τη Δευτέρα 11/2), αλλά και προσωπική παρουσία στελεχών του, όπως η Μαργαρίτα Ικαρίου από το Τμήμα Marketing και ο Τίτος Φραντζής από το Τμήμα Πωλήσεων.

Ανάλογη παρουσία είχε ο ΕΟΣΣ και δύο χρόνια πριν, στη Horeca 2017, με σημαντικό αποτέλεσμα επί των πωλήσεων και νέων αγορών. Φέτος οι άνθρωποί του κάνουν λόγο για ακόμη πιο μεγάλη επιτυχία! 
 



Δείτε πλούσια φωτογραφικά στιγμιότυπα!

  




















































Φωτογραφίες: Ε.Ο.Σ Σάμου

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com