AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιαν 2020

Χρ. Στεφανάδης: Αναγκαία η άμεση αποσυμφόρηση, οι Σαμιώτες έχουν μόνο δίκιο


"Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Σάμο" δηλώνει ο βουλευτής του Νομού, Χριστόδουλος Στεφανάδης. Με σημερινή τοποθέτησή του για το μεταναστευτικό, αναγνωρίζει ότι η κατάσταση χειροτερεύει, ωστόσο αισιοδοξεί πως με το νέο υπουργείο Μετανάστευσης και τις προσωπικές παρεμβάσεις του θα δοθεί "λύση στο πολυετές αυτό πρόβλημα".

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον βουλευτή, "αδιαμφισβήτητα το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νομός μας, και συγκεκριμένα η Σάμος, στην οποία τα τελευταία χρόνια συρρέουν κατά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Δυστυχώς, η κατάσταση όσο περνάει ο καιρός επιδεινώνεται, παρά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας" υπογραμμίζει ο κ. Στεφανάδης.

Όπως επισημαίνει, η επαναδημιουργία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου αποτελεί μία σημαντική κίνηση, η οποία, σε συνδυασμό με τις συνεχείς και ουσιαστικές παρεμβάσεις του ίδιου ως βουλευτή του Νομού Σάμου, "αναμένεται να δώσει λύση στο πολυετές αυτό πρόβλημα".

Τονίζει, επίσης, πως "η Σάμος έχει ανάγκη την άμεση αποσυμφόρηση" και πως "οι κάτοικοι του νησιού έχουν μόνο δίκιο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η καθημερινότητά τους έχει καταστεί αφόρητη".

Ο βουλευτής Νομού Σάμου δηλώνει πως "αμετακίνητα και ξεκάθαρα" μιλάει ανοιχτά για αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα και προσπαθεί να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα η φωνή των ακριτικών νησιών, η φωνή της Σάμου.

Όπως αναφέρει, μόνο τον Ιανουάριο, μίλησε για το προσφυγικό-μεταναστευτικό τόσο στην Ολομέλεια της Βουλής στις 20/01, όσο σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας (09/01 στην εκπομπή KONTRA24 του Kontra Channel, στις 15/01 στην Πρωινή Επισκόπηση στο κανάλι της Βουλής, στις 16/01 στην εκπομπή Απευθείας στην ΕΡΤ1, στις 21/01 στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel, καθώς και σε ραδιοφωνικές εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας και μεγάλης ακροαματικότητας.

"Σταθερά, μαζί με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τη στήριξη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και την άμεση επικοινωνία με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, συνεχίζουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Σάμο" καταλήγει ο κ. Στεφανάδης.