AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιαν 2020

Η Αδελφότητα Σαμίων στη διαμαρτυρία για το μεταναστευτικό στις 23/1 στην Αθήνα



Στην Αθήνα συνεχίζονται την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό.

Στις 10.00, εκπρόσωποι από τη Σάμο (ανάμεσά τους ο δήμαρχος Αν. Σάμου, Γιώργος Στάντζος), τη Λέσβο και τη Χίο, υπό τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Βουλή και στη συνέχεια στα αρμόδια υπουργεία για να επιδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας και αντίδρασης στα διαφαινόμενα σχέδια αλλά και στις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν η Αδελφότητα Σαμίων και οι Ομοσπονδίες Λέσβου και Χίου θα μετάσχουν στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα "για να ενισχύσουμε τη φωνή τους και διεκδικούμε να είμαστε και κοντά τους στις συναντήσεις με τους υπουργούς".

Οι σύλλογοι των νησιωτών αναφέρουν επίσης τα εξής: 

"Αν και δεν έχει βγει ανοιχτό και οργανωμένο κάλεσμα και για τον κόσμο, χθες ο Περιφερειάρχης κάλεσε από την τηλεόραση τους νησιώτες της Αττικής να είναι εκεί. 

Παράλληλα έχει γίνει γνωστό, ότι υπάρχει προγραμματισμός για αντίστοιχη συγκέντρωση με τη σημερινή στα νησιά, στις 31 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, για να έχει μεγαλύτερη οργανωτική επιτυχία, αλλά και για να δοθεί χρόνος αντίδρασης στην Κυβέρνηση να ανταποκριθεί θετικά στα αιτήματα των νησιωτών, όπως περιγράφονται στις αποφάσεις και στα ψηφίσματα που ήδη έχουν κατατεθεί και πάλι μετά τις σημερινές δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αύριο πρέπει τα Δ.Σ. των συλλόγων της Αττικής να δώσουν το παρών και σας περιμένουμε όλους εκεί...Προφανώς καλό είναι να καλέσετε και τα μέλη των συλλόγων και άλλους συντοπίτες".