AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιαν 2020

BINTEO: Στάντζος στον Alpha: "Θα κλείσουμε μαγαζιά και υπηρεσίες"!


"Στην κόψη του ξυραφιού" είναι η Σάμος δήλωσε την Τετάρτη για το μεταναστευτικό στην τηλεόραση του Alpha ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζος.

Ο κ. Στάντζος ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής στην εκπομπή "Εκτός γραμμής" με τον Τάκη Χατζή:

«Έχουμε συνάντηση οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη Λέσβο για την επικείμενη κινητοποίηση, διότι κυριολεκτικά είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Και σήμερα δύο βάρκες έφτασαν στη Σάμο με 100 άτομα. Σχεδιασμός ναι μεν υπάρχει, αλλά ανατρέπεται συνεχώς σε όλα του τα δεδομένα διότι βλέπουμε ότι ο Ερντογάν έχει αφήσει ανοιχτή τη στρόφιγγα των ροών».

«Υπάρχει σχεδιασμός από την κυβέρνηση, ο οποίος δεν έχει γίνει αποδεκτός. Τα χωροταξικά και τα αριθμητικά του δεδομένα, έχουν απορριφθεί από όλους τους δήμους και σας λέω ότι η πραγματικότητα ανατρέπει τον σχεδιασμό. Στα νησιά υπάρχουν πάνω από 50.000 άνθρωποι που δεν μπορούν να παραμείνουν στα νησιά μας. Εμείς ετοιμαζόμαστε για την τουριστική σεζόν, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι. Είναι θέμα επιβίωσης του νησιού».

Για το νέο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου και αν θα είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί. Τώρα πήγε ο ορίζοντας στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020, άρα πακτώνουμε και άλλο κόσμο μαζί με τον ήδη υπάρχων. Ο πληθυσμός είναι μη διαχειρίσιμος».

Για το τι λέει η κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση επιμένει σε αυτόν τον σχεδιασμό, ο οποίος θα φέρει ανακούφιση σε σχέση με το ζήτημα. Οι μέρες όμως τρέχουν, ανακούφιση δεν βλέπουμε και γι αυτό και αποφασίσαμε κινητοποιήσεις. Πρότασή μας είναι μαζικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα. Η κατάσταση δεν πάει άλλο εδώ και πολλούς μήνες. Θα κλείσουμε καταστήματα και υπηρεσίες και ελπίζω να είναι καθολική η απόφαση για να είναι ισχυρό το μήνυμα. Η διαδικασία να μεταφέρονται οι άνθρωποι από το νησί στην ενδοχώρα έχει σταματήσει. Πήραν κι από εμάς κόσμος, όμως το ισοζύγιο είναι αρνητικό. Έρχονται περίπου 100 άτομα τη μέρα, πήραν πριν από αρκετές ημέρες γύρω στα 600 άτομα, όμως αυτά έχουν υπερκαλυφθεί».

Δείτε στο επόμενο βίντεο ολόκληρη την εμφάνιση του Γιώργου Στάντζου στην εκπομπή "Εκτός Γραμμής" του Alpha: