AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Ιαν 2020

Η Σαμιακή Ηγεμονία στην έκθεση για τον Κ. Καραθεοδωρή έως 17/1 στην Αθήνα


Τα ΓΑΚ Σάμου συμμετέχουν έως το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στην έκθεση που διοργανώνουν στην Αθήνα τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) και το Ίδρυμα Ευγενίδου για να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Συγκεκριμένα η αρχειακή υπηρεσία της Σάμου δάνεισε υλικό από τα αρχεία της Ηγεμονίας σχετικό με την δράση δύο ηγεμόνων της οικογένειας Καραθεοδωρή, του Αλέξανδρου (ηγεμόνευσε στη Σάμο από το 1885 έως το 1895) και του Κωνσταντίνου (περίοδος ηγεμονίας του 1906-1907).

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου και θα διαρκέσει ως τις 17 Ιανουαρίου 2020. 

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Παρασκευή ώρες 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-20:00 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες). 

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. 

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης μια ομιλία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του ΜΙΤ, με τίτλο "'Ένας εξωτικός παπαγάλος κάπου σε μια παραλία μπροστά από μια καφετέρια...' και η τεχνητή νοημοσύνη".