AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Ιαν 2020

Αστυνομικοί Σάμου σε Χρυσοχοΐδη: "Έξαντληθήκαμε, καλύψτε τις 81 κενές θέσεις"


Την άμεση ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου στις επικείμενες τακτικές μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με επιστολή που του απέστειλαν.  

Στην επιστολή τους αυτή, την οποία κοινοποιούν στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στους τοπικούς επικεφαλής της, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), καθώς και στον βουλευτή, τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους του νησιού, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου σημειώνει, πως "αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες και τα παράπονα των μελών της, από το σύνολο των Υπηρεσιών της Δ.Α. Σάμου, πηγάζοντα αποκλειστικά από την έλλειψη προσωπικού σε αυτές, ζητά την ουσιαστική ενίσχυση της Δ.Α. Σάμου στις επικείμενες τακτικές μεταθέσεις Αστυνομικού προσωπικού, με την κάλυψη των 81 υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων".

Η Ένωση μιλά για "μια οργανική δύναμη επί σειρά ετών μονίμως ελλειμματική κατά 27%, ήτοι 223 αστυνομικοί υπάρχουσα δύναμη, αντί 304 αστυνομικοί της προβλεπόμενης οργανικής, πολύ πριν ακόμα και από την εμφάνιση του μεταναστευτικού ζητήματος στον Νομό μας, το οποίο, ενώ ήρθε αρχικώς να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες και στα ήδη υπάρχοντα καθήκοντα του προσωπικού, έχει καταστεί αδιαμφισβήτητα πλέον  πρωταρχικό όλων".

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Σάμου, "αν σ’ αυτό το κενό οργανικών θέσεων και του μόνιμου πλέον μεταναστευτικού ζητήματος στον Νομό μας, συνυπολογίσουμε και τις έτερες πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες, όπως τις τουριστικές ανάγκες του Νομού, διαθέτοντας δύο αερολιμένες, εκ των οποίων ο ένας Διεθνής, και τρία σημεία εισόδου-εξόδου από τη χώρα/Ε.Ε., τις ανάγκες συνεχούς και αδιάλειπτης αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης της τοπικής κοινωνίας και πολιτών, γίνεται σαφέστατα αντιληπτό ότι το ελλειμματικό μόνιμο προσωπικό του συνόλου των Υπηρεσιών της Δ.Α. Σάμου όχι μόνο δεινοπαθεί καθημερινά για να ανταπεξέλθει πρακτικά στα βασικά καθήκοντά και υποχρεώσεις του, αλλά μονίμως δεινοπαθεί και για τη διασφάλιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων του. Έλλειψη οργανικής δύναμης κατά 27% (81 λιγότεροι αστυνομικοί), δεν σημαίνει 27% λιγότερη αστυνόμευση στον Νομό ή κατά 27% υπολειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Πρακτικά σημαίνει εξανέμιση της αστυνόμευσης και πλήρη υπολειτουργία Υπηρεσιών" τονίζει η τοπική Ένωση αστυνομικών.

Ζητεί από τον υπουργό, "την ώρα που η καρδιά της Ελλάδος χτυπάει στα ακριτικά νησιά", να δείξει έμπρακτα τη στήριξη και συμπαράστασή του στους υπηρετούντες αστυνομικούς του Νομού Σάμου, με την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση της Δ.Α. Σάμου με μόνιμο προσωπικό. "Δεν χωράνε εκπτώσεις ούτε στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά ούτε και σ’ αυτή των συναδέλφων μας, των οποίων οι ψυχικές και σωματικές αντοχές έχουν εξαντληθεί" καταλήγει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου.