AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2020

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στο "Μονοπάτι των Αμπελώνων" της Σάμου!

Φωτογραφία του Νίκου Τζιβανάκη

Στη νέα θεματική διαδρομή με τίτλο "Μονοπάτι των Αμπελώνων"* περπάτησαν την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι της Πεζοπορικής Ομάδας Καρλοβάσου.

Η διαδρομή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στους Βουρλιώτες και είχε συνολικό μήκος 10 km.

Μετά το τέλος της διαδρομής, αρκετοί από τους πεζοπόρους παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας της Πεζοπορικής Ομάδας, που πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο των Βουρλιωτών.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκδρομή και την κοπή της πίτας!

Φωτογραφίες του Βαγγέλη Λεοντίδη:

























Φωτογραφίες της Μαρίας Μαυρία - Αλαφατζάνη:











Φωτογραφίες του Νίκου Τζιβανάκη:




























* Λίγα λόγια για το Μονοπάτι των Αμπελώνων

Στην περιοχή των Βουρλιωτών, στις πλαγιές του Καρβούνη, η ομάδα "Μονοπάτια της Ελλάδας Κοιν.Σ.Επ. – 'Paths of Greece'" ανάδειξε και σηματοδότησε μια διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων η οποία παρουσιάζει όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, με κεντρικό άξονα την παραγωγή του διάσημου μοσχάτου Σάμου.

Το Μονοπάτι των Αμπελώνων έγινε με χρηματοδότηση της εταιρείας ΜΕΤΑΞΑ Α.Ε. που θέλησε έτσι να τιμήσει την περιοχή στην οποία παράγεται η πρώτη ύλη του περίφημου ποτού.

Κατά μήκος της διαδρομής οι πεζοπόροι θα θαυμάσουν τους αμέτρητους αμπελώνες, πηγές, ρεματιές, την Μονή Βροντά και άλλα ξωκλήσια και θα μπορέσουν να διαβάσουν για τη φύση της περιοχής, για τη μυθολογία της, την ιστορία της και άλλες πληροφορίες στις διάφορες θεματικές πινακίδες, τα κείμενα των οποίων είναι αποτέλεσμα της έρευνας που έκανε η ομάδα της Diadrasis.