AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Ιαν 2020

Π.Ο. Α.μεΑ. Β.Αιγαίου: Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό


Να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που οργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε όλα τα νησιά την Τετάρτη και την Πέμπτη 22 και 23 Ιανουαρίου καλεί τους φορείς-μέλη της, όλα τα Α.μεΑ. και τις οικογένειές τους, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο. Α.μεΑ. Β.Α.).

Η Π.Ο. Α.με Α. Β.Α. στηρίζει το αίτημα που εκφράζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των νησιών να μη δημιουργηθεί καμία νέα δομή προσφύγων, να κλείσουν όλα τα hotspots τώρα.

Όπως σημειώνει, "η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη τόσο για τα νησιά μας, όσο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες αθλιότητας.

Μόνο ρεαλιστικό αίτημα είναι ο άμεσος απεγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών από τα νησιά και τη χώρα. Όχι στη μετατροπή των νησιών μας σε «φυλακές ψυχών».

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, θα χειροτερέψουν το πρόβλημα, αφού ετοιμάζονται νέα hot spots, πολύ μεγαλύτερα από τα υπάρχοντα και «κλειστά». Δηλαδή φυλακές που θα οδηγήσουν σε νέες εκρηκτικές και απάνθρωπες καταστάσεις.

Καθένας και καθεμιά, όσοι σταθερά έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και τη θέση τους για κλείσιμο του hot spots κόντρα στις αποφάσεις ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά!

Έχουν τεράστια ευθύνη και οι τοπικοί άρχοντες που δεν υλοποιούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, στηρίζοντας σήμερα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την πρόταση για κλειστά κέντρα στο όνομα του ρεαλισμού.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

- Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots, για το νησί μας η ΒΙΑΛ, στη Λέσβο η Μόρια και το κέντρο κράτησης στη Σάμο. Κανένα νέο κέντρο! Στα νησιά να υπάρχει ένας μικρός χώρος καταγραφής, ταυτοποίησης και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

- Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγε, για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά και να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους. Σε όλη τη διαδικασία να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες.

- Ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ θύματα των πολέμων.

- Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν υποστεί ζημιές από τον διπλό εγκλωβισμό που επέβαλαν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

- Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό" αναφέρει η Π.Ο. Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου.