AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Νοε 2015

Ένταση στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής μεταναστών στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής μεταναστών Σάμου όταν εθελοντικές οργανώσεις του νησιού βρέθηκαν εκεί προκειμένου να μοιράσουν τρόφιμα και ρούχα. 

Οι μετανάστες ήταν περίπου εννιακόσιοι με αποτέλεσμα μεταξύ τους να προκληθεί ένταση για το ποιος τελικά θα προλάβει να πάρει από αυτά. 

Σύμφωνα με την era-aegean.gr, πρόκειται για μια κατάσταση σχεδόν καθημερινή, αφού δεν υπάρχει μέριμνα από το κράτος για την σίτιση τους και ουσιαστικά οι άνθρωποι αυτοί έχουν αφεθεί στην μοίρα τους ή στην καλή πρόθεση των εθελοντών γενικότερα. 

Από την άλλη το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι η έλλειψη καθαριότητας και η συσσώρευση σκουπιδιών αφού, υπάρχουν και σκηνές εκτός του κτιρίου, το οποίο είναι φτιαγμένο για να φιλοξενεί μόνο 300 άτομα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την επόμενη εβδομάδα οι εθελοντικές οργανώσεις που δρουν στο λιμάνι Μαλαγαρίου πρόκειται να επεκτείνουν τη δράση τους και στο Κέντρο, ούτως ώστε να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε φαγητό.

Πηγή: era-aegean.gr