AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Νοε 2015

Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης για φοιτητές στο Καρλόβασι


Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποτέλεσμα συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης "Φάρος" και του Πανεπιστημίου Αιγαίου προγραμματίζει την υλοποίηση ομάδας προσωπικής ανάπτυξης για φοιτητές.

Πρόκειται για ένα κύκλο 10-12 συναντήσεων δίωρης διάρκειας που θα πραγματοποιούνται ανά δεκαπενθήμερο στο χώρο της Κινηματογραφικής Λέσχης "Ίριδα". Η ακριβής ημέρα και ώρα διεξαγωγής της ομάδας θα ανακοινωθεί στα ενδιαφερόμενα μέλη αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συμμετοχών.

Ο ελάχιστος αριθμός για τη διεξαγωγή της ομάδας είναι 15 άτομα.

Η αίτηση συμμετοχής κρίνεται απαραίτητη. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται είτε τηλεφωνικά στο 2273023443 και 2273087070 είτε με e-mail προς τον "Φάρο" στη διεύθυνση kpfaros@gmail.com

Τι σημαίνει ομάδα προσωπικής ανάπτυξης

Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία οι συμμετέχοντες, μέσα από την ανταλλαγή σκέψεων, εμπειριών αλλά και με τη βοήθεια του συντονιστή / ειδικού και τις δραστηριότητες που θα προτείνονται, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να αναγνωρίσουν τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες τους, να συζητήσουν για τον τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης συναισθημάτων τους.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα άτομα που θα συμμετέχουν είναι σταθερά (δεν εναλλάσσονται), γιατί ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών, που θα αυξάνεται όσο προχωρά η διαδικασία κι όσο τα μέλη αποκτούν την αίσθηση της ομάδας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι μια ομάδα λειτουργεί καλά όταν υπάρχει η δέσμευση από την πλευρά των μελών για όσο το δυνατόν συστηματικότερη συμμετοχή γι’ αυτό και η ομάδα "κλείνει" μετά τη δεύτερη συνάντηση (δεν μπορούν δηλαδή να ενταχθούν σε αυτή νέα μέλη).