AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Νοε 2015

Ευρεία σύσκεψη για το σαμιώτικο κρασι με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης


Η ανάγκη ύπαρξης και στήριξης των αναγκαστικών οινοποιητικών συνεταιρισμών, η καταβολή ενισχύσεων αλλά και θέματα που αφορούν τα χαρτογραφικά υπόβαθρα αμπελουργών τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Δημαρχείο της Σάμου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκο Μπόλαρη​. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, Γιάννης Καραγιάννης, ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης, Ηλίας Καριώτογλου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Ακόμα παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ, Βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιώτάκης, ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Αμυρσώνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νικόλαος Κατρακαζος.

Από την πλευρά της η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών εξέφρασε την άποψη, ότι οι αναγκαστικοί συνεταιρισμοί θα πρέπει να είναι επιλογή για την ενίσχυση ακριβών παραγωγών με εξαγωγικό προσανατολισμό. Ο Αναπληρωτής Υπουργός, Μάρκος Μπόλαρης, ενημέρωσε για την προετοιμασία σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο από Ελληνικής πλευράς, προκειμένου να ενημερωθούν αρμοδίως οι υπηρεσίες της Ε.Ε για την ιστορικότητα της λειτουργίας των αναγκαστικών Συνεταιρισμών (μαστίχα Χίου, κρόκος Κοζάνης, οινοποιεία Σάμου, Σαντορίνης) για την συντονισμένη οργάνωση, ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων, ο αριθμός των συνεταιρισμένων παραγωγών και τα ποιοτικά αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής.

Υπογράμμισε τη σταθερή βούληση της κυβέρνησης να υποστηριχθούν οι συγκεκριμένοι αναγκαστικοί συνεταιρισμοί και επίσης αναφέρθηκε στην ελληνική νομολογία που συνηγορεί υπέρ της αναγκαιότητάς τους.

Τέλος τόνισε την συνευθύνη των οινοπαραγωγών, συνεταιρισμών, ενώσεων, τοπικής κοινωνίας και Υπουργείου ώστε το παραγόμενο εξαιρετικό προϊόν, το περίφημο σαμιώτικο κρασί, να καταλάβει τη θέση που του πρέπει στις ακριβότερες προθήκες του κόσμου, με τη διαχείριση σύγχρονου και αποτελεσματικού μάρκετινγκ.

Πηγή: newpost.gr