AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Νοε 2015

Στη Σάμο η κοινωνική πρωτοβουλία "Children without nightmares"


Στα παιδιά που έχουν βιώσει τον πόλεμο, τον φόβο και την εγκατάλειψη απευθύνεται η κοινωνική πρωτοβουλία "Children without nightmares" ("παιδιά χωρίς εφιάλτες"). Φτάνει τον Δεκέμβριο και στη Σάμο.

Πρόκειται για μια κοινωνική και διαπολιτισμική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει να βοηθήσει τα προσφυγόπουλα να ονειρευτούν ξανά.

Μέσα από ένα εικονογραφημένο παραμύθι χωρίς λόγια που θα τους μοιράσουν, οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας θέλουν να φέρουν πίσω στο πρόσωπο των παιδιών αυτών το χαμόγελο. Να διώξουν μακριά τις στοιχειωμένες με φόβο και θάνατο σκέψεις τους και να τις αντικαταστήσουν με άλλες γεμάτες ειρήνη, αγάπη και ελπίδα.

Όπως αναφέρουν, «οι εικόνες αυτέ θα έχουν ως στόχο να απαλύνουν τον πόνο και να υπενθυμίσουν στα παιδιά ότι η ζωή έχει και μια άλλη όψη από αυτή που έχουν δει μέχρι τώρα. Θα τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν ειρηνικές και γεμάτες θετικά συναισθήματα σκέψεις. Να ονειρεύονται και να ελπίζουν όπως αξίζει σε κάθε παιδική φαντασία».

Εικαστικοί καλλιτέχνες απ' όλον τον κόσμο έχουν επιμεληθεί την εικονογράφηση. Το πρώτο δεκαεξασέλιδο έντυπο έχει αναλάβει ο καλλιτέχνης και καθηγητής "Τέχνης και Τεχνολογίας" στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Τη διανομή του παραμυθιού θα αναλάβει η Bad Crowd και μαζί με μαθητές δημοτικών και γυμνασίου, παιδιών που είχαν την τύχη να μην έχουν ζήσει τον πόλεμο, θα μοιράσουν τις ειρηνικές εικόνες σε τόπους φιλοξενίας προσφύγων τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία και η Τουρκία.

Στη Σάμο, η πρώτη διανομή του εικονογραφημένου αυτού παραμυθιού θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17 και 22 Δεκεμβρίου σε ώρες σχολείου, με αφετηρία το Καρλόβασι και το Βαθύ, όπου λειτουργούν χώροι φιλοξενίας προσφύγων. Τα σχολεία που θα συμμετέχουν είναι κυρίως τα σχολεία στις γύρω περιοχές από τους χώρους φιλοξενίας.

* Περισσότερα για το "Children without nightmares": www.badcrowd.eu , e-mail: badcrowd@outlook.com, www.facebook.com/childrenwithoutnightmares