AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Νοε 2015

Εκπαίδευση διασωστών από τη Σάμο στη Νορβηγία

 

Τρία μέλη του Παραρτήματος Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.), μαζί με άλλα δέκα από διάφορα παραρτήματα (κυρίως του Αιγαίου), παρακολούθησαν πριν από λίγες μέρες εξειδικευμένη εκπαίδευση στην θαλάσσια έρευνα και διάσωση από την Νορβηγική Εταιρεία Θαλάσσιας Διάσωσης (Norsk Selskab til Skibbrudnes Redning - N.S.S.R).

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από 14 έως 21 Νοεμβρίου στο εκπαιδευτικό κέντρο της N.S.S.R, το οποίο είναι ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα στον κόσμο, και σε δύο θαλάσσιες βάσεις της, υπό την αιγίδα της Νορβηγικής Κυβέρνησης. Την έναρξή του εκπαιδευτικού προγράμματος κήρυξε ο Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας μαζί με υπηρεσιακούς φορείς.

Η εκπαίδευση στον τομέα της θαλάσσιας έρευνας αφορούσε θεματικές ενότητες στην χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων, τρόπους έρευνας αρχικά σε εξομοιωτές, ενώ η εκπαίδευση στον τομέα της διάσωσης αφορούσε θεματικές ενότητες προσέγγισης και ανάσυρσης θυμάτων από το νερό, όπως και πρώτες βοήθειες μέσα και έξω από το νερό.

Έγινε ειδική θεματική ενότητα πάνω στα σωστικά μέσα των πλοίων με προσομοίωση διαφυγής από βυθιζόμενο πλοίο από πυρκαγιά και εισροή υδάτων.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση αποτελεί την συνέχεια δράσεων της Ε.Ο.Δ. στο εξωτερικό, οι οποίες θα συνεχιστούν και μέσα στο 2016, ανεβάζοντας το επίπεδο γνώσεων και εμπειριών της πάνω στον τομέα της έρευνας και διάσωσης, τόσο στην θάλασσα όσο και στην ξηρά.