AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Νοε 2015

Και επισήμως υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 η Σάμος


Τον πλήρη φάκελο και την ολοκληρωμένη πρότασή της για τη διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 κατέθεσε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Πολιτισμού η Σάμος, μετά από προετοιμασία έξι μηνών.

Σύμφωνα με τον Δήμο Σάμου, "το 'Πυθαγόρειο Θεώρημα του Πολιτισμού' αποτελεί μια αξιακή δήλωση και παράλληλα ένα αναπτυξιακό εγχείρημα που έχει ως αφετηρία και βάση την έμπνευση, την προσφορά, τη γνώση, την αφοσίωση και την πίστη σε ένα καλύτερο αύριο".

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απηύθυνε ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος, σε όλους τους εθελοντές, τους φορείς, τα στελέχη του Δήμου, τους συλλόγους, την ομογένεια και τους χορηγούς "που στήριξαν από την αρχή, που συνεισέφεραν με κάθε τρόπο στην παρουσία μας σε διεθνές επίπεδο".

Η προσπάθεια, όπως επεσήμανε, συνεχίζεται με την παρουσίαση της πρότασης στην αρμόδια Επιτροπή με τη συνεχή στήριξή της και με την απαραίτητη ενότητα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο παρόν και ένα φωτεινό αύριο.

"Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η Σάμος με τη μεγάλη ιστορία και παράδοση απέδειξε ότι μπορεί να βασιστεί στο έμψυχο δυναμικό της και να διατυπώσει μια αναπτυξιακή πρόταση με οικουμενικό μήνυμα χωρίς να υστερεί έναντι ουδενός" ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος.