AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Μαΐ 2017

Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για έργα και μελέτες στη Σάμο

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα της Δημοτικής Κοινότητας Κοκκαρίου στο Facebook

Τριάντα πέντε νέα έργα και μελέτες χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2017. Παράλληλα, αυξάνεται και ο προϋπολογισμός σε υφιστάμενα έργα συνολικού προϋπολογισμού 18,3 εκατομμυρίων ευρώ. Δείτε ποια έργα αφορούν στη Σάμο.

Πιο αναλυτικά, ήδη εκδόθηκαν όλες οι σχετικές αποφάσεις από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση, που εγκρίνουν στο σύνολό της τη σχετική πρόταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου εντάχθηκαν νέα έργα και μελέτες, ενώ αυξήθηκε και ο προϋπολογισμός σε υφιστάμενα έργα, ως εξής:



Σε δήλωσή της, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, σημείωσε:

"Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η αύξηση του Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προχωρά, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου και την έλλειψη προσωπικού, στην υλοποίηση του προγράμματός της. 

Αξιοποιεί κάθε δυνατότητα επιδιώκοντας τη συμπληρωματικότητα των χρηματοδοτικών μέσων, ώστε να καλύψει τις ανάγκες, ιδίως σε έργα βασικής υποδομής και ποιότητας ζωής των νησιωτών για την επίτευξη των στόχων του περιφερειακού σχεδιασμού της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου. 

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, επισημαίνουμε το θετικό γεγονός της αύξησης του περιφερειακού σκέλους του Π.Δ.Ε. ειδικά για την Περιφέρειά μας και στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την ωρίμανση έργων, την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων και τη συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης για την επίτευξη των κοινών στόχων".