AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Μαΐ 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου στους Μυτιληνιούς Σάμου!


Νέα ιστοσελίδα απέκτησε πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου στους Μυτιληνιούς Σάμου ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και η νέα σελίδα του μουσείου στο Facebook.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου ιδρύθηκε το 1992 και λειτουργεί από τότε με τη φροντίδα του Ιδρύματος Κωνσταντίνου και Μαρίας Ζημάλη.

Αποτελεί το "στολίδι" των Μυτιληνιών Σάμου και παράλληλα είναι ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του νησιού.

Διαθέτει χιλιάδες εκθέματα χωρισμένα σε πέντε τμήματα: 

1) Παλαιοντολογικό τμήμα: Τα απολιθώματα που φιλοξενούνται σε αυτή την ενότητα ανήκουν σε ζώα που έζησαν στο νησί και ειδικότερα στην περιοχή του χωριού Μυτιληνιοί Σάμου πριν από 8-10 εκατομμύρια χρόνια. 

2) Ζωολογικό τμήμα: Στο τμήμα αυτό εκτίθεται ένας σημαντικός αριθμός από ζώα και πουλιά της Σάμου, της Ελλάδος, αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου. Περίοπτη θέση σε αυτό το τμήμα έχει και το "Καπλάνι της βιτρίνας", το ταριχευμένο αιλουροειδές που ενέπνευσε το ομώνυμο παιδικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη.

3) Τμήμα Ορυκτών και Πετρωμάτων: Στο τμήμα αυτό εκτίθενται περίπου 300 ορυκτά και πετρώματα από τη Σάμο, την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο.

4) Τμήμα Θαλάσσιας Ζωής: Στο τμήμα αυτό, το οποίο είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, εκτίθενται περίπου 500 όστρακα από την Ελλάδα και τον κόσμο και ομοιώματα ψαριών. Εκτίθενται επίσης χαρακτηριστικά μοντέλα πλοίων του Αιγαίου

5) Βοτανολογικό Τμήμα: Αυτό το τμήμα του μουσείου αποτελείται από μία συλλογή που περιέχει σημαντικό αριθμό ειδών της χλωρίδας της Σάμου και του Αιγαίου στη μορφή Herbarium. 

Το μουσείο διαθέτει επίσης μια σημαντική συλλογή ιστορικού και εθνογραφικού περιεχομένου.

Παρακολουθήστε το βίντεο παρουσίασης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου*:


Επισκεφθείτε κι εσείς την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου για να μάθετε περισσότερα για αυτό και ετοιμαστείτε να το περιηγηθείτε και από κοντά με μια επίσκεψη στους Μυτιληνιούς Σάμου!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου είναι ανοικτό κατά το 2017 από 15 Μαΐου έως 15 Οκτωβρίου, Τρίτη έως Σάββατο 09.00-14.00 και Κυριακή 10.00-14.00.

Τη Δευτέρα είναι κλειστό.

Τον υπόλοιπο χρόνο ανοίγει για επισκέψεις μόνο μετά από συνεννόηση, κυρίως για ομάδες επισκεπτών (π.χ. σχολεία κλπ).

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να κανονίσετε επίσκεψη καλώντας στα τηλέφωνα: 22730 51691, 22730 52055, 210 6206535 ή στέλνοντας e-mail στα: vizsamos@gmail.com ή nhmsam@otenet.gr


* Important note for Google Translate users: 

To watch the video please return to the original (untranslated) version of this post.