AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαΐ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σαμιώτικοι χοροί στο Μόντρεαλ του Καναδά!



Τη μουσικοχορευτική παράδοση της Σάμου εκπροσώπησε στο 4ο Ελληνικό Πολιτιστικό Συνέδριο "Λαογραφία 2017" που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Μόντρεαλ του Καναδά ο εκπαιδευτικός και χοροδιδάσκαλος, Μάκης Ευαγγέλου.

Εισηγητές του φετινού συνεδρίου ήταν οι: Βασίλης Καρφής και Μαρία Ζιάκα (Μύκονος και Τζια), Αλέξανδρος Καρατζόγλου (Δράμα), Ελένη Φιλιππίδου (Νέα Βύσσα Έβρου) και Μάκης Ευαγγέλου (Σάμος), αντιπρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Σάμου.

Συμμετείχαν επίσης οι εξής μουσικοί από την Ελλάδα και τον Καναδά: Βαγγέλης Δημούδης, Σταυρούλα Νταλιάνη, Βασίλης Γραμματικός, Παναγιώτης Μπακάλης, Χάρης Καραβίτης, Παναγιώτης Μπουρνάκης και Χρήστος Δαρσακλής. 

Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις χορών, τραγουδιών, ενδυμασιών και εθίμων, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο μεγάλα γλέντια. 

Το συνέδριο "Λαογραφία 2017" παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων και η σαμιακής καταγωγής Αντιδήμαρχος του Μόντρεαλ, Μαίρη Ντέρος, η οποία είναι Σαμιώτισσα και η Πρόεδρος του Σαμιακού Συλλόγου στο Μόντρεαλ, Χρύσα Αναγνώστου, οι οποίες συμμετείχαν στο γλέντι της πρώτης βραδιάς και απεύθυναν χαιρετισμό. 

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα: