AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαΐ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νοστιμιές και "άρωμα" Σάμου στην Αθήνα!

Φωτογραφίες: My Samos Blog

"Μύρισε" Σάμο στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής. Αιτία οι νοστιμιές που ετοίμασε ο Σαμιώτης σεφ Στέλιος Μάης κι έγιναν ανάρπαστες από τους επισκέπτες της 2ης έκθεσης "Ελλάδος Γεύση", στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Το My Samos Blog ήταν εκεί!

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο δήμος Σάμου συμμετέχει με δικό του περίπτερο, 36 τ.μ., στην Έκθεση Γαστρονομίας, Τουρισμού και Πολιτισμού "Ελλάδος Γεύση", που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στην Αθήνα.

Πλήθος κόσμου έχει την ευκαιρία να δει και να δοκιμάσει τα προϊόντα του νησιού, όπως κρασί, λάδι, μέλι, ντοματάκια, πράσινο σαπούνι, αρωματικά βότανα, ούζο, παξιμάδια, μαρμελάδες, ορχιδέες, βιολογικά καλλυντικά από αρωματικά φυτά και κεραμικά.

Το βράδυ της Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία της έκθεσης, σε ειδική εκδήλωση παρουσίασης της Σάμου και των προϊόντων της, ο Σαμιώτης σεφ Στέλιος Μάης ετοίμασε γευστικές παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα.

   



Συγκεκριμένα, αρχικά προσέφερε στους επισκέπτες παραδοσιακούς σαμιώτικους ρεβυθοκεφτέδες.














Στη συνέχεια, έβαλε στο τηγάνι του σαμιώτικα κατιμάρια (τηγανίτες) που σέρβιρε με τυρί ή μέλι. 
 







Στο τέλος, σειρά είχε το κριθαρότο με μανιτάρια-αποξηραμένες μορχέλες και άγρια τρούφα Σάμου, σβησμένο με σαμιώτικο κρασί.












Στους επισκέπτες της έκθεσης προσφέρθηκαν και τρία διαφορετικά κοκτέιλ με βάση το διάσημο γλυκό κρασί της Σάμου, συνδυασμένο με μπανάνα, τζίντζερ και λεμόνι.








Εννοείται πως τα σαμιώτικα αυτά πιάτα άδειασαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!







Η βραδιά έκλεισε με χορούς της Σάμου (φωτογραφία ΕΟΣ)!


"Ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική βραδιά για τη διαφήμιση του νησιού μας" ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος Σάμου. Ο ίδιος ο δήμαρχος, Μιχάλης Αγγελόπουλος, έδωσε το "παρών" στην έκθεση και την εκδήλωση μαγειρικής.


 




 
 
 

Πέρα από τη Σάμο, η έκθεση "Ελλάδος Γεύση 2017»", που θα λειτουργήσει έως και την Κυριακή 21 Μαΐου (από 10:00-22:00), φιλοξενεί πέντε ελληνικές Περιφέρειες ( Αττικής, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου), την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, δεκάδες άλλους δήμους κι εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Δείτε άλλα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την παρουσία της Σάμου στην έκθεση αυτή, μέσα από φωτογραφίες του My Samos Blog!