AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Μαΐ 2017

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τα μεσάνυχτα

 


Να μη συνεχίσουν στην παρούσα φάση την κινητοποίησή τους αποφάσισαν την Παρασκευή οι ναυτεργάτες. Τα πλοία όλων των κατηγοριών, που παρέμεναν δεμένα από την Τρίτη στα λιμάνια όλης της χώρας, λύνουν κάβους τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. 

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) «εφιστά την προσοχή στην κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας, ότι δηλαδή ναυτεργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι. 

Οι ναυτεργάτες δεν ζητούν τίποτε νέο, αλλά απλά αγωνίζονται να διασώσουν όσα τους έχουν απομείνει μετά τις συνεχείς περικοπές που δέχτηκε ο κλάδος από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα της Τρόικας και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Και ναι μεν οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και του υφυπουργού Εργασίας λειτούργησαν προς το παρόν ως πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Το θέμα του κοινωνικοασφαλιστικού και τα καθαρά εργασιακά θέματα είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις. Αναμένουμε τις γραπτές απαντήσεις και διευκρινήσεις που υποσχέθηκαν. Ας μην επαναπαύονται λοιπόν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ότι ο αγώνας μας τελείωσε. Αντίθετα, η τετραήμερη απεργία μας αποτελεί απαρχή νέων αγώνων. Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις» αναφέρει η ΠΝΟ.

Οπως τονίζει, «αν σύντομα δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μας, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας»
.