AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Αυγ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τίμησαν τη μνήμη του Σάμιου μητροπολίτη Αλ. Δηλανά


Η Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας διοργάνωσε τη Κυριακή στον Μαραθόκαμπο εκδήλωση μνήμης για τη ζωή και το έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Εφέσου, Ανέων, Περγάμου και μετέπειτα Ζιχνών και Βεροίας - Ναούσης, Αλεξάνδρου Δηλανά, ο οποίος καταγόταν από τον Μαραθοκάμπο της Σάμου. 

Μετά τη θεία λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως αυτού που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Μαραθοκάμπου, ακολούθησε ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Λυκείου Μαραθοκάμπου.

Ομιλητές ήταν ο καθηγητής Μανώλης Βαρβούνης ο Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, και ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος.

Ο κ.Βαρβούνης αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Ιεράρχη Αλέξανδρου Δηλανά στις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού της Μ. Ασίας, μίλησε για τους βασανισμούς και τις διώξεις που υπέστη για την υποστήριξη που παρείχε στους Έλληνες του Αιδινίου, των Σωκίων, της Εφέσου και τον τρόπο διαφυγής και σωτηρίας από τα χέρια των τσετών τις τραγικές ημέρες του διωγμού των Ελλήνων της Μ. Ασίας. 

Η εκδήλωση έγινε με τη υποστήριξη του συλλόγου απανταχού Μαραθοκαμπιτών και της προέδρου του συλλόγου, Αγγγελικής Χατζίνη.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Σάμου, η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ , Αννύ Ανδρεάδου, εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, εφημέριοι ιερών ναών και πλήθος κόσμου. 

Η χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου πλαισίωσε την εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης.

Δείτε τις φωτογραφίες της κ. Άννας Ψαρρά και της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου από τη θεία λειτουργία και την εκδήλωση μνήμης στον Μαραθόκαμπο:

























Ο μακαριστός Μητροπολίτης Εφέσου, Ανέων, Περγάμου και μετέπειτα Ζιχνών και Βεροίας - Ναούσης, Αλεξάνδρος Δηλανάς που καταγόταν από τον Μαραθοκάμπο της Σάμου

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com