AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιαν 2019

Στάσεις εργασίας από ΟΛΜΕ & ΕΛΜΕ Σάμου τη Δευτέρα 14/1


Τρίωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου κήρυξε η ΕΛΜΕ Σάμου, αλλά και η ΟΛΜΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε απόψε το δσ της τοπικής ΕΛΜΕ, η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ είναι από 11:00 έως 14:00.

Η ΕΛΜΕ Σάμου κήρυξε και αυτή στάση εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες (08:00 έως 11:00.) προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται από κοινού με τη ΔΟΕ στις 11:00 στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου.

Η στάση εργασίας αφορά και τα σχολεία που λειτουργούν σε απογευματινή ή εσπερινή βάρδια. Συγκεκριμένα το δσ της ΟΛΜΕ κήρυξε στάση εργασίας από τις 14.00 έως τις 17.00 για τα απογευματινά και από τις 18.00 έως τις 21.00 για τα εσπερινά σχολεία. Ταυτόχρονα το δσ της ΕΛΜΕ Σάμου καλύπτει με αντίστοιχη στάση εργασίας το υπόλοιπο του ωραρίου των απογευματινών και των εσπερινών σχολείων.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Σάμου, "χιλιάδες εκπαιδευτικοί απήργησαν και διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή απαιτώντας μόνιμους διορισμούς και την απόσυρση του προσοντολογίου από το υπουργείο Παιδείας. Η κινητοποίηση είχε μεγάλη μαζικότητα και ήταν δυναμική, δημιουργώντας ένα νέο κλίμα και προοπτική.

Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν τα ΜΑΤ και τα χημικά. Αντιμετώπισε τις χιλιάδες των διαδηλωτών με ένα όργιο βίας και καταστολής που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του μέλους της ΔΟΕ Θ. Δρυμάλα και του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελή".

Η ΕΛΜΕ Σάμου ζητεί μαζικούς μόνιμους διορισμούς-να μην απολυθεί κανένας αναπληρωτής, απαιτεί να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο και λέει "όχι στο προσοντολόγιο!".

"Επιβάλλεται η απεργιακή συγκέντρωση να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία" αναφέρει απευθυνόμενη προς τους εκπαιδευτικούς η τοπική ΕΛΜΕ.

Παράλληλα, τους καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 6.00 το απόγευμα της Τρίτης 15 Ιανουαρίου στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου για να αποφασίσουν για την συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα τους.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com