AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιαν 2019

Η Σάμος οργανώνεται για την απεργία της 7ης Φεβρουαρίου για το προσφυγικό


H μεγάλη πανσαμιακή απεργία για το προσφυγικό-μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου και η οργανωτική επιτροπή, η οποία επιμελείται τις δράσεις και τη διοργάνωση της απεργίας, ενημέρωσε τα ΜΜΕ με συνέντευξη τύπου για τις λεπτομέρειες της κινητοποίησης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην πόλη της Σάμου και ώρα 10.30 π.μ., ενώ σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών η συγκέντρωση θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο Βαθέος.


Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη στο πλοίο "Νήσος Μύκονος", ενώ η προσπάθεια που γίνεται είναι να μην λειτουργήσει τίποτα εκείνη την ήμερα στη Σάμο.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει και περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής, διάβασε το διάγγελμα της απόφασης που πάρθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στη συνάντηση των φορέων. 

Όπως σημειώνει, "ο Σαμιακός λαός όλα αυτά τα χρόνια σήκωσε και σηκώνει το βάρος του προσφυγικού και στέκεται με αλληλεγγύη σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι θύματα των πολεμικών επεμβάσεων και της οικονομικής εκμετάλλευσης στις χώρες τους, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και τις εστίες τους για τα κέρδη των ισχυρών, που δημιουργούν χιλιάδες θύματα, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. 

Δεν ανεχόμαστε άλλο να ζουν άνθρωποι μέσα στις λάσπες, το κρύο, τη βροχή με τρωκτικά, ευάλωτοι σε ασθένειες και κακουχίες. 

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας και τη συμπόνια μας σε αυτούς τους ανθρώπους".

Το σχετικό κείμενο υπογράφουν 13 τοπικοί φορείς: Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, Δικηγορικός Σύλλογος, Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας, Ένωση Ξενοδόχων Σάμου, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Σύνδεσμος Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων, Οδοντιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Πολυτέκνων. Ενώ την πανσαμιακή απεργία στηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο Δήμος Σάμου και η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών.

Την συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν ήδη εκφράσει μέσω ανακοινώσεων των συλλόγων τους , οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι καθώς και οι εργαζόμενοι στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα.

Οι φορείς μαζικά απαιτούν:

* Να κλείσει το hot spot, αυτό το κάτεργο για χιλιάδες βασανισμένους ανθρώπους και να μην ανοίξει άλλο σε κανένα μέρος του νησιού.

* Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και από τη χώρα

* Στελέχωση των υπηρεσιών υγείας με το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό.

Πηγή: Voreioaigaio.ert.gr

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com