AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιαν 2019

Διάλεξη για τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία στις 26/1 στη Σάμο


Το Ιδεόδεντρο Τεχνών και Πολιτισμού και η Φωτογραφική Ομάδα «Φωτόνησος» διοργανώνουν το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στη Σάμο την ομιλία της συγγραφέως Αμάντα Μιχαλοπούλου και του φωτογράφου Δημήτρη Τσουμπλέκα με τίτλο: "Πρέπει να μιλήσουμε: Η Αμάντα Μιχαλοπούλου και ο Δημήτρης Τσουμπλέκας συζητούν για τη λογοτεχνία, τη φωτογραφία και τις συμπτώσεις".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι, με ώρα έναρξης τις 7 μ.μ.. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για την Αμάντα Μιχαλοπούλου και τον Δημήτρη Τσουμπλέκα:

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου έχει γράψει επτά μυθιστορήματα και τρεις συλλογές διηγημάτων. Έχει αποσπάσει το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω (Γιάντες 1996), το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και το Liberis Liber των Ανεξάρτητων Καταλανών Εκδοτών (Θα ήθελα, 2005) καθώς και το Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών (Λαμπερή Μέρα, 2012). Το διήγημά της «Μεσοποταμία» συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στην αμερικανική έκδοση Best European Fiction 2018. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκατέσσερεις γλώσσες.

Έχει διδάξει δημιουργική γραφή στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, στο Christie’s, στο Βρετανικό Συμβούλιο, στο PUBLIC κ.α.. Σήμερα διδάσκει συστηματικά στην ΠΥΡΝΑ και στην ARTENS.

Ο Δημήτρης Τσουμπλέκας (Αθήνα, 1967) είναι φωτογράφος.

Παράλληλα με τις ατομικές εκθέσεις του έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές όπως :

Photography in Crisis: Depression Era, 2011-2019, Slough, Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ, Anatomy of Political Melancoly, Schwarz Foundation, Σάμος 2018, The Decline of Heroes, Antikenmuseum Basel, Ελβετία,2017, Νο Country For Young Men, BOZAR, Βρυξέλες 2014, Η πρώτη εικόνα, CRAC, Languedoc-Rousillon, Γαλλία, 2009, Dynamics of Urban Culture, IX Bienal de la Habana, Κούβα, 2006, Mediterraneans, Macro al Matattoio, Ρώμη, 2004, Self Aboutness, Sala de exposiciones Canal de Isabel II, Μαδρίτη, 2004, Time Capsule, Art in General, Νέα Υόρκη, 2002, The Faded Ideal, Martin-Gropius Bau, Βερολίνο, 2002, Metro, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ,  Αθήνα, 1999 κ.α.

Έργα του βρίσκονται στην συλλογή του ΕΜΣΤ, του ΔΕΣΤΕ, του Δ. Δασκαλόπουλου, κ.α..

Είναι μέλος της κολεκτίβας Depression Era και έχει συνεπιμεληθεί τις εκθέσεις “Depression Era” στο Μουσείο Μπενάκη το 2014 και τη συμμετοχή της στην 5η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης το 2015 και στο Culturescapes festival στη Bασιλεία το 2017.

Δίδαξε φωτογραφία στην Α.Σ.Κ.Τ. και εργάζεται ως σύμβουλος έκδοσης στα ταξιδιωτικά και εταιρικά περιοδικά του ομίλου της Καθημερινής.

Η τελευταία ενότητα φωτογραφιών του κυκλοφορεί σε βιβλίο με τον τίτλο “Texas – το πρόβλημα με την δική μας κατάσταση τώρα”.

Η τελευταία του επιμελητική δουλειά ήταν το Amour – μια ανάγνωση στο φωτογραφικό αρχείο του Νίκου Κεσσανλή, στο Σπίτι της Κύπρου το 2018.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com